1.1.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ :Επικίνδυνο χρώμιο στο δίκτυο του Δήμου Φερών...

Υπερβάσεις στο χρώμιο στο πόσιμο νερό του δήμου Φερών. Οι κάτοικοι των χωριών Κοκκίνα, Κοκκαλέικα και Άγιος Δημήτριος από την παραμονή Χριστουγέννων πίνουν εμφιαλωμένο νερό, ενώ ο δήμος αναμένει τις αναλύσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν η μολυσμένη γεώτρηση είναι αυτή του Περιβλέπτου ή του Αγίου Δημητρίου.
Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, της Κοκκίνας και του οικισμού Κοκκαλέικα του Δήμου Φερών, καθώς το πόσιμο νερό κρίθηκε ακατάλληλο λόγω του εντοπισμού ποσοτήτων χρωμίου που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο όριο.
Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τη δημοτική αρχή μέσω...


ανακοίνωσης που τοιχοκολλήθηκε στα καφενεία των παραπάνω οικισμών, κάτι που όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Λαΐτσου είναι ενδεικτικό της «έλλειψης υπευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει η παρούσα δημοτική αρχή τα θέματα της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας».

Ένα περίπου μήνα μετά τις υπερβάσεις στο χρώμιο που σημειώθηκαν σε γεώτρηση της περιοχής Αερινού, αυτή την φορά βρέθηκε ξανά χρώμιο στο πόσιμο νερό των παραπάνω περιοχών. Ωστόσο επειδή και τα τρία αυτά χωριά υδρεύονται από δύο γεωτρήσεις, μία στο Περίβλεπτο και μία στον Άγιο Δημήτριο, ο δήμος είναι σε αναμονή των αποτελεσμάτων των τελευταίων αναλύσεων που διενήργησαν από κοινού η διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ και το εργαστήριο του κ. Γούναρη, ώστε να διαπιστωθεί ποια από τις δύο γεωτρήσεις έχει μολυνθεί.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως από τις προηγούμενες μετρήσεις το εργαστήριο του κ. Γούναρη δεν έδειχνε υπερβάσεις, ενώ η διεύθυνση Υγείας έδινε υπερβάσεις σε ποσοστό 0,59 mg.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών πίνουν από τις 24 Δεκεμβρίου εμφιαλωμένο νερό και θα συνεχίσουν έως ότου διαπιστωθεί μολυσμένη η γεώτρηση, ενώ όπως σημειώνει ο δήμαρχος Φερών Κ. Κανάρης για τις ημέρες αυτές οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν τέλος χρήσης νερού.

Από την πλευρά της η κ. Λαΐτσου ζητά από τη δημοτική αρχή να καταδείξει υπευθυνότητα και σημειώνει πως «πρέπει ο δήμαρχος έστω και τώρα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της καταλληλότητας του πόσιμου νερού και ευρύτερα της δημόσιας υγείας στο Δήμο Φερών».
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: