10.6.24

Ετοιμάζει το πυροτέχνημα του «ανασχηματισμού», αφού έχασε σχεδόν 1.000.000 ψήφους...

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού τις τελευταίες ημέρες προ των εκλογών οι πληροφορίες έδειχναν τα μαύρα σύννεφα, τη χαμηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένα μήνυμα προς το Προεδρικό Μέγαρο ώστε η πρόεδρος «να παραμείνει στην Αθήνα»...

Η ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη έγραφε τη λέξη «ανασχηματισμός» για να φανεί πως «πήρε το μήνυμα» προτείνοντας έτσι μια εικονική στροφή προς την κοινωνία, την κοινωνική πολιτική και τη διόρθωση της πορείας. Και ύστερα ήρθε το χαστούκι με τη μείωση των 13 μονάδων, ακόμα πιο κάτω από οποιαδήποτε δυσοίωνη πρόβλεψη, χάνοντας σχεδόν 1.000.000 ψήφους (989.000 συγκεκριμένα) εν συγκρίσει με τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου που μεταφράζεται σε σχεδόν 12,5%.

Σε επίπεδο ευρωεκλογών, πάλι η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη έχασε σχεδόν 750.000 ψήφους (Μάιος 2019).

Το πλήγμα προς τη Νέα Δημοκρατία είναι πολλαπλό γιατί όχι μόνον δεν κατόρθωσε να ανακόψει τις μεγάλες απώλειες αλλά παρά τις προσπάθειες να συσπειρωθεί όχι μόνον δεν το κατόρθωσε αλλά η κοινωνία της γύρισε την πλάτη -με την αποχή-  ενώ ενίσχυσε την ακροδεξιά.

Παράλληλα απέτυχε να ανακόψει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατόρθωσε να αναδείξει ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και η αγαπημένη από τα ΜΜΕ «Νέα Αριστερά» απέτυχε παταγωδώς.

Και ενώ δεν θα ανακοπεί –εννοείται- η ταξική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει ως το τέλος της εβδομάδας να παρουσιάσει δομικές αλλαγές στην κυβέρνησή του προσπαθώντας –και με τη βοήθεια των Μέσων Ενημέρωσης- να το επικοινωνήσει ως «κατανόηση της αντίδρασης της κοινωνίας».

Εξ άλλου δεν είναι τυχαία η «παρέλαση» από το πρωί της Δευτέρας των κυβερνητικών στελεχών από τα Μέσα Ενημέρωσης που ξέχασαν το γράμμα-πυροτέχνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα καρτέλ και την ακρίβεια.

Μιλούν γκρίζα και θολά για την ακρίβεια των σούπερ μάρκετ και για «προβλήματα» στην Υγεία και σε άλλους τομείς.

Αλλά τα πυροτεχνήματα εντυπωσιάζουν και διαρκούν πολύ λίγο…

Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια: