10.6.24

Στροφή προς τα δεξιά από Γεωργιάδη – Χατζηδάκη μετά το στραπάτσο...

 

Άμεση ήταν η δεξιά στροφή από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αμέσως μετά την πανωλεθρία της ΝΔ στις ευρωεκλογές και την ταυτόχρονη άνοδο της ακροδεξιάς. Η αντανακλαστική αντίδραση των «γαλάζιων» στελεχών αναδεικνύει και το τεράστιο πρόβλημα που εγείρει η άνοδος της ακροδεξιάς -συνολικά- στην Ευρώπη...

Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν το στραπάτσο για τη ΝΔ, δύο υπουργοί στρίβουν… δεξιά το τιμόνι υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ πως το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο κόστισε εκλογικά. Λες και για τη μεγάλη κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους εν συγκρίσει με τις περασμένες εκλογές (τις βουλευτικές τον Ιούνιο του 2023 δηλαδή), ευθύνεται το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Open, υποστήριξε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών επηρέασε τη ΝΔ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε για το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας και την αποτυχία της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει, ο Κωστής Χατζηδάκης επέμεινε παρά την κατρακύλα της ΝΔ στις ευρωεκλογές ότι η ακρίβεια αφορά όλη την Ευρώπη και δεν είναι ελληνικό φαινόμενο:

«Πανευρωπαϊκό πρόβλημα η ακρίβεια που επηρέασε όλες τις κυβερνήσεις και με οξύτερο τρόπο. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι τώρα σε αποδρομή», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο Action 24 είπε αρχικά, γενικώς και αορίστως «διάφορα πράγματα μας έχουν κοστίσει» για να προσδιορίσει στη συνέχεια ένα και αυτό ήταν ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο νόμος για την ισότητα στον γάμο σίγουρα μας κόστισε. Μας το κράταγαν», είπε ο υπουργός Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: