8.5.24

Να γράψει Ιστορία θέλει ο Ολυμπιακός...



Ωρα τελικού για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να κάνει κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ομάδα στην Ιστορία της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Τετάρτη του Πάσχα (8/5, 22:00) την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»...

με στόχο να «σπάσουν» γι' ακόμη μια φορά την έδρα των Καταλανών στη σειρά και να προκριθούν στο φάιναλ φορ. Κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία ομάδα να κάνει στο Game 5.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το "break" στο Game 1, όταν επικράτησε 77-75 στη Βαρκελώνη, ενώ προέρχεται από την επιβλητική νίκη 92-58 επί της ισπανικής ομάδας στο Game 4 στο ΣΕΦ, αποτέλεσμα που δίνει ψυχολογική «ώθηση» στους «ερυθρολεύκους». Πλέον οι Πειραιώτες στοχεύουν στο να «γράψουν Ιστορία» για να προκριθούν για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ, καθώς μέχρι σήμερα καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο Game 5.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να δώσει για τέταρτη σερί σεζόν το «παρών» στο φάιναλ φορ, αλλά η προηγούμενη «μονομαχία» της με τον Ολυμπιακό σε πλέι οφ, τη σεζόν 2014-15, έληξε υπέρ της ελληνικής ομάδας με 3-1, μολονότι οι «μπλαουγκράνα» είχαν το πλεονέκτημα έδρας και ξεκίνησαν νικηφόρα τη σειρά στην Ισπανία.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη (8/5, 20:00) διεξάγεται το πέμπτο παιχνίδι και στη σειρά των πλέι οφ ανάμεσα στη Μονακό και τη Φενερμπαχτσέ. Οι Μονεγάσκοι του -πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού- Μάικ Τζέιμς έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο και η «Φενέρ» των Γιώργου Παπαγιάννη, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ διαθέτει την εμπειρία και τις μονάδες για να κάνει το "break".

Δεν υπάρχουν σχόλια: