5.5.24

Χριστός Ανέστη και προσοχή στο γεύμα μας...


Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, λίγο πριν το γεύμα, είναι καλό να καταναλώσουμε ένα ή δύο ποτήρια νερό. Το νερό μαζί με τις φυτικές ίνες... από τη σαλάτα αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού. Για να αποφύγουμε τις ενοχλήσεις που προαναφέραμε, αλλά και την ανεπιθύμητη πρόσληψη λιπαρών, είναι θεμιτό να καθαρίσουμε το αρνί ή το κατσίκι από τα λίπη και βέβαια να αποφύγουμε την πέτσα.

Συνοδευτικά μπορούμε να έχουμε πατάτες φούρνου μαγειρεμένες ξεχωριστά, ώστε να μην επιβαρυνθούν, καθώς το άμυλο απορροφά μεγάλες ποσότητες ζωικού λίπους. Επομένως, μαγειρεμένες σε ταψάκι με ελαιόλαδο και ίσως λίγη μουστάρδα.

Το βράδυ του Πάσχα και το πρωινό της Δευτέρας
Ως αποτέλεσμα, το βράδυ του Πάσχα και το πρωινό της Δευτέρας, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από βαρυστομαχιά και γαστρεντερικά προβλήματα.

Για όσους μάλιστα έχουν τηρήσει με ευλάβεια τη νηστεία των προηγούμενων ημερών, ο κίνδυνος της δυσπεψίας είναι μεγαλύτερος, αφού η απότομη πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων των παραδοσιακών τροφών του πασχαλινού τραπεζιού, μετά τη λιτή διατροφή της νηστείας, επιβαρύνει εξαιρετικά το πεπτικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, οι εορταστικές ημέρες είναι μετρημένες στα δάχτυλα, οπότε δεν αποτελούν απειλή, εάν έχουμε υιοθετήσει ένα γενικότερο πλαίσιο υγιεινού τρόπου ζωής. Είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε να είμαστε πάντα προγραμματισμένοι. 

Εάν, λοιπόν, ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ένα ή δύο πιο πλούσια γεύματα, με μικρές υπερβολές, δεν είναι ικανά να μας κάνουν να παχύνουμε ή να επηρεάσουν τις συνήθειές μας. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, απολαύστε τη στιγμή και μην αγχώνεστε για το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: