1.8.23

Kωμικοτραγικό άδειασμα...


Μιλάμε για τη γελοιοδέστερη χώρα της υφηλίου. Μιλάμε για τη χώρα όπου ο αυτοδιοικητικός άρχοντας της μεγαλύτερης σε... πληθυσμό περιφέρειας, όταν τον Μάρτιο του 2022 αποκαλύφθηκε ότι πήρε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής καταθέτοντας μια copy-paste διατριβή, δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Μιλάμε για τη χώρα που ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλεται για καραμπινάτη ακαδημαϊκή απάτη, με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να παρουσιάζονται στην ΑΥΓΗ, και ο πρωθυπουργός τού προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη και του επιτρέπει να συνεχίσει ανενόχλητος τη θητεία του στην Περιφέρεια Αττικής. Και βλέπουμε τελικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη να χάνει την εμπιστοσύνη του κόμματός του επειδή χόρευε ζεϊμπέκικο σε γλέντι ομογενών την ώρα που είχαμε μεγάλες πυρκαγιές σε μια άλλη περιφέρεια της χώρας.

Μιλάμε για τον περιφερειάρχη που, όταν η ΑΥΓΗ αποκάλυψε τη λογοκλοπή στο διδακτορικό του, αυτός ξεκίνησε ένα σόου λεονταρισμών με απαξιωτικούς για την εφημερίδα μας χαρακτηρισμούς, όπως «λασποκουβάς», και με απειλές για αγωγές και μηνύσεις. Μιλάμε για τον περιφερειάρχη που, από τις απειλές και τους κουτσαβακισμούς, κατέληξε να σιωπά και να αποφεύγει διακριτικά τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να μην υποστεί τον πλήρη εξευτελισμό.

Αυτός λοιπόν ο πολιτικός είχε τότε την πλήρη κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός ο πολιτικός με το «μαϊμού» διδακτορικό είχε την ανοχή τού κυβερνώντος κόμματος, παρά τις καταγγελίες για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων και τα τεράστια ελλείμματα στα ταμεία της περιφέρειας. Αυτός ο πολιτικός, που δεν λογοδότησε ποτέ, ούτε καν στην ίδια του την παράταξη, για τα μύρια όσα έχει κατηγορηθεί, έφτασε σήμερα να χάνει το χρίσμα και να βρίσκεται εκτός διεκδίκησης της Περιφέρειας για ένα ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο…

Και να φανταστείτε ότι άλλοι πληρώνουν για να τους γράψουν τέτοια κωμικοτραγικά σενάρια...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: