1.8.23

Τρεις ημέρες...


Χωρίς την περιπέτεια ενός «αντάρτη» υποψηφίου θα δώσει τελικά η Ν.Δ. τη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η επιλογή να... στηριχθεί υποψήφιος ο Νίκος Χαρδαλιάς έγινε τελικά σεβαστή από τον νυν περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα. Αυτός ήταν ο επίλογος της μικρής κρίσης που εκδηλώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν το Μαξίμου διοχέτευσε σφοδρή δυσαρέσκεια για τις εικόνες του Γιώργου Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο το προηγούμενο βράδυ και ενώ ακόμη βρίσκονταν σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η εκδήλωση δυσαρέσκειας, που συνοδεύθηκε από το σαφές μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη της υποψηφιότητας Πατούλη, δρομολόγησε τριήμερο διεργασιών, που ουσιαστικά κατέληξε με τις χθεσινές αποφάσεις. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και στο παρελθόν ως μια πιθανή επιλογή για τη θέση του υποψηφίου στην Περιφέρεια Αττικής, αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση. «Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Αλλες προτάσεις
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επελέγη καθώς είναι στέλεχος με αναγνωρισιμότητα και εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων, ενώ έχει γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων.

Είχε προηγηθεί βολιδοσκόπηση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος φέρεται να έθεσε ορισμένους όρους προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση, όπως να διασφαλισθεί ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Πατούλης και ότι θα επιλέξει ο ίδιος τον διάδοχό του στη διεκδίκηση του Δήμου Γλυφάδας. Οι σχετικές επαφές, το Σάββατο, δεν καρποφόρησαν και την Κυριακή ο κ. Παπανικολάου έβαλε ο ίδιος τέλος στα σενάρια για μεταπήδησή του στην υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Με ανάρτησή του γνωστοποίησε ότι παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης του Δήμου Γλυφάδας. Στη συζήτηση μπήκε και το όνομα του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους, με μακρά και επιτυχημένη θητεία. Ωστόσο, ούτε αυτή η πρόταση προχώρησε.

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά, που όπως προαναφέραμε είχε στο παρελθόν συζητηθεί, επανήλθε στο προσκήνιο. Εγινε μια προσπάθεια να βρεθεί άλλος υποψήφιος για δύο λόγους: στην κυβέρνηση δεν επιθυμούσαν να προκληθεί νέα αναστάτωση με αντικατάσταση ενός ακόμη κυβερνητικού στελέχους και, παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εμφανιζόταν μεταξύ των προσώπων που «παίζουν» για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του μπήκε ξανά στο τραπέζι, καθώς συγκεντρώνει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: κατ’ αρχάς είναι στέλεχος με γνώση των αυτοδιοικητικών θεμάτων, καθώς έχει υπηρετήσει δήμαρχος Βύρωνα. Η υποψηφιότητά του δεν ξεκινάει από το μηδέν, μια και είναι ένα στέλεχος αναγνωρίσιμο και με περγαμηνές στην αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, με πιο ενδεικτική τη θητεία του στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Μετά την ανακοίνωση της επιλογής Χαρδαλιά, το ερώτημα ήταν τι θα πράξει ο Γιώργος Πατούλης. Στον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει τη δυσμενή γι’ αυτόν εξέλιξη, διαμηνύθηκε αρμοδίως ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι αποφάσεις που έχουν δρομολογηθεί. «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος και βέβαια οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Πατούλης γνωστοποιούσε την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του. «Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του...

Δώρα Αντωνίου

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: