18.9.19

Ποιος θα καθαιρέσει τους αδελφούς Ψωμιάδη;...


Εκπτώσεις στην... έκπτωση των αδελφών Ψωμιάδη; Προβληματισμό, τουλάχιστον, προκαλεί η αδράνεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για την περίπτωση του πρώην νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιαδη και του αδελφού του Διονύση, που την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να δικαστούν από το...
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το σκάνδαλο με τα 45άρια έργα, αλλά εν τω μεταξύ παρίστανται κανονικά στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Σύμφωνα με τον νόμο, εφόσον διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και τους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, με απόφαση της Αποκεντρωμένης θα έπρεπε να έχουν εκπέσει του αξιώματός τους.

Με απόφαση της τότε διοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, άλλωστε, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το 2013, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος.

Ηταν μια τελεσίδικη απόφαση του 2009, με την οποία το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, και κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αριθμ. 1495/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, ο κ. Ψωμιάδης, καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμα 89.000 ευρώ, τα οποία είχαν επιβληθεί για νόθευση καυσίμων σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων.

Ωστοσο, προφητικά τότε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε δηλώσει ότι «μαζί μου δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα...». Σχεδόν με κάθε τρόπο προσπάθησε να παραμείνει στα πολιτικά πράγματα.

Ετσι, το 2012, ίδρυσε την κίνηση «ΠΑΤΡΙΔΑ», το 2014 επιδίωξε ανεπιτυχώς θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και κατόπιν επιχείρησε να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο για να ενταχθεί στους ΑΝ.ΕΛΛ. Ούτε αυτό το εγχείρημα ευοδώθηκε.

Ακολούθως, δοκίμασε να συγκροτήσει πολιτικό φορέα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και κατόπιν προσέγγισε τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, χωρίς όμως κάποια από αυτές τις προσπάθειες να τελεσφορήσει.

Σανίδα σωτηρίας βρήκε εν τέλει στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε με δικό του συνδυασμό και η απλή αναλογική τού επέτρεψε την είσοδο στο νέο δημοτικό συμβούλιο με δύο θέσεις, τη δίκη του ως επικεφαλής και του αδελφού του, Διονύση Ψωμιάδη, ως συμβούλου...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φωτόπουλου στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: