4.9.19

Μια ραδιοφωνική γκάφα...


...που «πέθανε» παλιό επιτυχημένο εκδότη...

Ο προφορικός λόγος είναι επικίνδυνο πράγμα: τον λες και φεύγει σαν την πέτρα –δε γυρίζει πίσω. Γι' αυτό οι ραδιοφωνικές γκάφες δεν παίρνουν διόρθωση, πέρα από μια «συγγνώμη».

Όπως αυτή που έκανε «υψηλόβαθμος» δημοσιογράφος στη...
δημοφιλή εκπομπή του: «πέθανε» έναν παλιό εκδότη που βρίσκεται εν ζωή!

Αλλά πλέον το κοινό είναι ενημερωμένο, κάποιες φορές πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Έτσι, λίγα λεπτά αφότου ο παρουσιαστής είπε, με αφορμή την αναφορά του σε επιτυχημένη εβδομαδιαία έκδοση, ότι ο πρώτος της εκδότης έχει αποδημήσει στη χώρα τής μη επιστροφής («αείμνηστο» τον αποκάλεσε), έστειλε μήνυμα ακροατής για να ενημερώσει ότι ο άνθρωπος –και πολιτικός ρεπόρτερ με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του– ζει και μακροημερεύει στην Αίγινα, όπου ασχολείται με αγροτικές δουλειές, έχει καλή υγεία και είναι περίπου 80 ετών.

Η διόρθωση έγινε και ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι έκανε γκάφα, λέγοντας ότι ο εκδότης έχει εξαφανιστεί από τα πράγματα και δεν ξέρει πώς του μπήκε η ιδέα ότι δεν βρίσκεται εν ζωή.

Η συγγνώμη προς τον αθέλητα θιγόμενο έγινε, αλλά η γκάφα έμεινε. Συγχωρητέα, όμως, γιατί το στερεότυπο «συμβαίνουν αυτά στις ζωντανές εκπομπές» ισχύει και ένα ποσοστό ανοχής πρέπει να το έχουμε. Γι' αυτό κι εμείς δεν γράφουμε ονόματα –που είπαμε: είναι μεγάλα. Και του παρουσιαστή και του μη θανόντος...

harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: