11.9.19

Ιδού η... ανύπαρκτη μελέτη κ. Μητσοτάκη...

Ο μόνος «βασιλιάς» που είναι γυμνός είναι η κυβέρνηση –το ίδιο και η χορωδία της: ο πρωθυπουργός, που επικαλείται την απουσία λύσης και μελέτης για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ο...
περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι… συνήθεις φορείς της Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», που παρουσιάζει τα βασικά σημεία τής δήθεν ανύπαρκτης μελέτης που έχει καταθέσει η εταιρεία «Ακτωρ» και ένα τμήμα της μάλιστα έχει ήδη κατασκευαστεί, είναι η αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που πριν από εφτά χρόνια και δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθούν να λένε ότι «δεν υπάρχει λύση», ότι οι ανεπανάληπτες βυζαντινές αρχαιότητες πρέπει να αποκολληθούν, να γίνει σταθμός και ύστερα δήθεν θα τις επιστρέψουν, διότι αλλιώς -έτσι λέγανε- υπήρχε «κίνδυνος να πέσουν και πολυκατοικίες». Ξέρουν καλά να ποτίζουν φόβο τους αδαείς, είναι μέθοδος ενίοτε αποτελεσματική, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς όχι πάντα.

Σε ό,τι αφορά τις ασταθείς απόψεις τους –τόσο, που μπορεί καμιά να πέσει και να τους πλακώσει– απομένει το γεγονός ότι εδώ που έφτασε η μελέτη το μόνο που δεν υπάρχει είναι η κοστολόγησή της, παρότι οι πολιτικοί μηχανικοί θα μπορούσαν να κάνουν μια απλή προσέγγιση για το ύψος του τιμήματος, το οποίο όμως απέχει παρασάγγας από τις αποζημιώσεις που ο εργολάβος θα ζητήσει για τις καθυστερήσεις [αφού θα πρέπει να καταστραφεί ό,τι έγινε μέχρι τώρα (5 εκατ.), να αφαιρεθούν οι αρχαιότητες (;), να γίνει νέα μελέτη (;), να εγκριθεί κ.λπ. κ.λπ.].

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Απόστολου Λυκεσά στο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: