27.9.19

«Ζήτησα έλεγχο από την Τουλουπάκη και μου είπε ότι έχει δουλειά»...

Τη στιχομυθία που είχε με την Ελένη Τουλουπάκη τον Φεβρουάριο του 2018 αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής», με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

«Στην κατάθεσή μου, μετά την πρώτη συζήτηση στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018, πήγα στην κ. Τουλουπάκη, μόνος μου και της...
είπα ότι επειδή εγώ δεν έχω λογαριασμούς και δεν είμαι μέλος σε εταιρίες ή σε ΔΣ, είναι θέμα ενός τετάρτου να βρείτε αν υπάρχουν χρήματα σε εμένα ή δεν υπάρχουν. Θέλω τον έλεγχο γρήγορα. Μου απάντησε ότι έχει πολλή δουλειά γιατί προτεραιότητά της ήταν οι γιατροί. Πέρασε ενάμισης χρόνος από τότε, για μένα αρχειοθετήθηκε το θέμα αυτό τώρα, το “ξέπλυμα”, ενώ ήξερε ότι δεν έχω τίποτα και δεν έχω δει και κανέναν γιατρό να προκύπτει από την έρευνα αυτή», τόνισε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Έχω υποστεί τα πάνδεινα. Σε ότι με αφορά, δεν προφασίστηκα ποτέ, ενώπιον της Βουλής και της Δικαιοσύνης τα προνόμιά μου. Ζήτησα να αρθεί η ασυλία μου και όταν ήρθε και πήγα να δώσω εξηγήσεις, δεν έκανα ένσταση αναρμοδιότητας, που ισχύει. Είπα ότι έχω όλα τα όπλα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης και με αυτά θα σας νικήσω».

«Η κατάχρηση εξουσίας που έχει γίνει είναι από το 2017. Αυτά που είπε η κ. Ράικου δεν είναι του 2018 πράγματα, είναι του Φεβρουαρίου του 2017. Ένα παραδικαστικό κύκλωμα, λειτουργούσε με τον τρόπο του εκβιασμού. Εγώ έδωσα όρκο στη Βουλή ότι και ο τελευταίος που αναμείχθηκε σε αυτή την ιστορία θα κάτσει στο σκαμνί».

Η θητεία του ως υπουργός Υγείας

«Ήμουν δύο χρόνια υπουργός Υγείας και είδα μια φαρμακευτική δαπάνη ασύμβατη με την Ελλάδα. Έκανα, ότι υπάρχει και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΥ, ένα ταμείο που θα ελέγχει και μείωσα στη δική μου θητεία και στο Υγείας και στο Εργασίας, 2 δις από τη φαρμακευτική δαπάνη. Και με τη δική μου νομοθεσία, οι επόμενοι τη μείωσαν κατά 1 δις.

Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση βλέπαμε ποιοι γιατροί έκαναν υπερβολική συνταγογράφηση, ελέγχονταν και πήγαινα στα πειθαρχικά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: