15.9.19

Πίνει καφέ, χωρίς καλαμάκι πλαστικό...


...αλλά, είναι φιλοπεριβαλλοντιστής?...
Η ερώτηση από τον δημοσιογράφο, Χρήστο Τσιγουρή (ΟPEN): Πόσο εύκολη είναι η πράσινη ατζέντα να είναι στον πυρήνα της πολιτικής, όταν έχουμε...
προδιαγεγραμμένες εξορύξεις φυσικών πόρων, πώς μπορεί να υπάρξει πράσινη πολιτική με πετρελαιοπηγές στις θάλασσες μας κι αν αυτό το πεδίο -γιατί υπάρχει γεωπολιτική διάσταση- μπορεί να αποτελέσει χώρο για συνάντηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων το επόμενο διάστημα.

Ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε, πως, σε επίπεδο ρητορικό ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι φιλοπεριβαλλοντιστής και οικολόγος ή να τον παριστάνει, αλλά την ίδια στιγμή νa πίνει καφέ χωρίς καλαμάκι πλαστικό και να είναι υπέρ της ασύδοτης δράσης συμφερόντων εις βάρος του περιβάλλοντος.  

Όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και μια προϊστορία σε αυτόν τον τόπο, πχ η ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια έπρεπε να έχει προσανατολιστεί στις ανανεώσιμες πηγές, και δεν την έκανε με ευθύνη των προηγουμενων κυβερνήσεων, όχι της δικής μας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι στο πλαίσιο της αυτοκριτικής που έκανε χθες, δεν αναφερόταν κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Πρέπει να ανοίξει μαι μεγάλη συζήτηση», είπε πάντως και συμπλήρωσε ότι θα ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ, για το τι σημαίνει πράσινη πολιτική και τι σχέση μπορεί να έχει με τους φυσικούς πόρους και της ανάπτυξης τους.

Ιδίως για υδρογονάνθρακες το ένα θέμα είναι η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Έπρεπε να γίνουν έρευνες;ς για να γνωρίζουμε και άλλο ένα θέμα είναι αν θα προσανατολιστούμε στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου και των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, είπε.

Για την κλιματική αλλαγή, τόνισε πως «η συζήτηση που διεξάγεται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο δεν μπορεί να μην μας απασχολήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: