2.9.19

Χάνουν το δικαίωμα επιστροφής στην Τουρκία...


...όσοι πρόσφυγες μεταφέρονται...

Με ανησυχία παρακολουθεί η Κομισιόν τον μεγάλο αριθμό αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο και καλεί σε...
τήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Αυτό παραδέχτηκε σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Την ίδια στιγμή που χαιρετίζει τη μεταφορά στην ενδοχώρα 1.500 μεταναστών και προσφύγων, η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι πλέον δεν είναι διαθέσιμοι για επιστροφή στην Τουρκία, αφού σύμφωνα με την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας αυτό είναι εφικτό μόνο για όσους παραμένουν στα νησιά.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τον μεγάλο αριθμό αφίξεων που αναφέρθηκαν στη Λέσβο την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που εξυπηρετεί μόνο στην άσκηση πρόσθετης πίεσης σε ένα σύστημα που ήδη υφίσταται μεγάλη πίεση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε  πως στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος Άσαντ στο συριακό έδαφος θα οδηγήσουν σε νέες μεταναστευτικές πιέσεις, η εκπρόσωπος της Κομισιόν παρέπεμψε στην πρόσφατη συνάντηση του Επιτρόπου Αβραμόπουλου με τον Τούρκο υπουργό και ξεκαθάρισε ότι ο Επίτροπος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές για το θέμα...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: