26.9.19

Δεν είναι αυτό που νομίζεις...


H 24η Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να μείνει στην ιστορία ως η ημέρα των καλών ειδήσεων. Η έναρξη της διαδικασίας αποπομπής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και η...
ακύρωση της - πραξικοπηματικού τύπου - απόφασης του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το κοινοβούλιο, πρέπει να γεμίζουν χαρά κάθε δημοκράτη πολίτη στον πλανήτη.

Πριν βγούμε όμως στα μπαλκόνια για να ανεμίσουμε τα λάβαρα της αστικής δημοκρατίας θα πρέπει να αναλογιστούμε ποιοι κίνησαν τα νήματα για να φτάσουμε στο διπλό χτύπημα απέναντι στους ηγέτες των ΗΠΑ και της Μ.Βρετανίας.

Στις ΗΠΑ, οι αποφάσεις των τελευταίων ημερών δεν φαίνεται να πηγάζουν μόνο από τα γραφεία του Δημοκρατικού κόμματος και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, όσο από αυτό που ο Αϊζενχάουερ αποκαλούσε «στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα» - στο οποίο θα πρέπει να προσθέσουμε και το κατεστημένο των υπηρεσιών πληροφοριών. Την τροχιοδεικτική βολή έριξαν επτά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, τα οποία ζήτησαν ανοιχτά την έναρξη της διαδικασίας αποπομπής, με επιστολή τους που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Washington Post. Όλως τυχαίως έξι από τους επτά προέρχονται από τις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες (τέσσερις είναι πρώην αξιωματούχοι του Πενταγώνου και δυο είναι πρώην πράκτορες της CIA).

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Άρη Χατζηστεφάνου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: