19.9.19

Στο Λονδίνο ο Σταϊκούρας...

...παρουσιάζει σε επενδυτές το σχεδιασμό για την οικονομία...

Με το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά την Τετάρτη ακόμη και κάτω του 1,4% και με μια σειρά θετικών εξελίξεων για μεγάλα έργα αναφοράς όπως το Ελληνικό στις αποσκευές του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει σήμερα στο...
Λονδίνο την ευκαιρία να αναλύσει σε εκπροσώπους από τους σημαντικότερους διεθνείς οίκους και επενδυτές τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός αναμένεται να μιλήσει σε ξένους επενδυτές στο πλαίσιο του 14ου Ετήσιου Ελληνικού Roadshow του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ) που διοργανώνεται στη βρετανική πρωτεύουσα. Η φετινή διοργάνωση γίνεται στη σκιά του έντονου προβληματισμού για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με δεδομένη την αστάθεια την οποία προκαλούν σειρά παραγόντων όπως οι αναταράξεις στις τιμές του πετρελαίου, η αβεβαιότητα για το ενδεχόμενο στασιμότητας ή/και ύφεσης στη γερμανική οικονομία, το Brexit και ο εμπορικός «πόλεμος» ΗΠΑ - Κίνας.

Με όχι και ένα ιδιαίτερα υποβοηθητικό διεθνές περιβάλλον, αλλά με ταχύ βηματισμό σε κρίσιμα μέτωπα στο εσωτερικό οικονομικό περιβάλλον, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει αισθητά τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τουλάχιστον στο 3% τον επόμενο χρόνο προκειμένου να διευκολυνθεί η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας για τα πρωτογενή πλεονάσματα μέσα στο 2020.

Οι εξελίξεις, πάντως, στο μέτωπο αμιγώς της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές και αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά από μακροοικονομικούς δείκτες, αλλά και στην πορεία της ελληνικής αγοράς χρέους, με το κόστος δανεισμού να υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα,διαμορφώνοντας ένα θετικό κλίμα και για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους Ευρωπαίους για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Χθες το επιτόκιο στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο έσπασε και το φράγμα του 1,4%, ενώ στην περιοχή του 0,76% κινείται το επιτόκιο στο πενταετές ομόλογο αναφοράς ακολουθώντας και την τάση που επικρατεί στην αγορά κρατικού χρέους στην ευρωζώνη. Εν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη, η Lamda Development ανακοίνωσε πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της εκκίνησης της μεγάλης αυτής επένδυσης, που για την επενδυτική κοινότητα, αλλά και για τους θεσμούς, συγκαταλέγεται στη λίστα των έργων αναφοράς για την ελληνική οικονομία και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές πως προχωρά η επενδυτική ανάκαμψη στη χώρα μετά την καθίζηση που υπέστη η επενδυτική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια...

ehnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: