27.2.19

Master στα μπινελίκια (όχι στους μεζέδες)...

Τόσο στον πρώτο κύκλο του στο Mega όσο και στην πρώτη φορά του στο Star το master chef χαρακτηριζόταν κυρίως από το μαγειρικό ανταγωνισμό και είχε λίγα κομμάτια σκληρού reality. Αποφασίστηκε πέρυσι ο...
διαγωνισμός να γείρει πολύ στο reality χαρακτήρα του και να μείνει πίσω η μαγειρική. 

Πέρυσι η αλλαγή ήταν εμφανής, αλλά έγινε προσπάθεια να κρατηθεί κάποια ισορροπία με τη μαγειρική. Αυτό που παρακολουθούμε όμως φέτος είναι η εξαφάνιση κάθε μαγειρικού στοιχείου και το μόνο που βλέπουμε εντός και εκτός κουζίνας είναι φασαρίες, ίντριγκες και ατελείωτα μπινελίκια. Οι χριστοπαναγίες, οι απειλές και τα βρισίδια εκτοξεύονται συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση από τους παίκτες συχνά μάλιστα και εναντίον των τριών σεφ οι οποίοι άγνωστο γιατί παρακολουθούν αμέτοχοι αυτόν το διαγωνισμό όχι μαγειρικής, αλλά καφρίλας. 

Το μοντάζ δεν προλαβαίνει πλέον να βάζει μπιπ αφού οι διαγωνιζόμενοι ανοίγουν το στόμα τους μόνο για να βρίσουν και έτσι οι τηλεθεατές ακούν φόρα παρτίδα τις ύβρεις και τις κατάρες. Και αν η παραγωγή θεωρεί ότι αυτό το τηλεοπτικό προϊόν φέρνει επιτυχία στα νούμερα της τηλεθέασης δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τρεις νέοι, χαμηλών τόνων, μορφωμένοι και πετυχημένοι επαγγελματίες δέχονται να συμμετέχουν σε αυτήν την κατάσταση. 

Γιατί δεν έχουν αντιδράσει στον ποταμό των ύβρεων αλλά και την εντελώς ασεβή συμπεριφορά που υπάρχει από τους παίκτες απέναντι τους; Μια φορά τόλμησαν να κάνουν παρατήρηση σε μια από τις παίκτριες για τη συμπεριφορά της και η αντίδραση της ήταν ακόμη πιο επιθετική και η στάση της μέσα στο παιχνίδι στη συνέχεια δέκα φορές χειρότερη. 

Νομίζουν ότι δεν κάνει κακό στην εικόνα τους και ως επαγγελματίες και ως άτομα σε προσωπικό επίπεδο η αποδοχή από μέρους τους αυτής της κατάστασης; Μπορεί σε πρώτη φάση να μην καταλαβαίνουν τη ζημιά που γίνεται σε προσωπικό επίπεδο σε εκείνους βρισκόμενοι στη λάμψη των προβολέων και της δημοσιότητας, αλλά είναι βέβαιο ότι αργότερα θα το καταλάβουν…

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: