26.2.19

Στα δικαστήρια για τον τίτλο της «Espresso»...

Δύο «Espresso» θα υπάρχουν στα περίπτερα το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ αναμένονται νέες δικαστικές μάχες για τον πετυχημένο τίτλο. Η πρώτη «Espressο» θα συνεχίσει να...
κυκλοφορεί από τον εκδότη της Γιάννη Φιλιπάκη. 

Η δεύτερη «Espresso» θα βρεθεί κρεμασμένη στα περίπτερα από τον Στέλιο Συρμόγλου με διευθυντή τον Χρήστο Μουλίνο, ο οποίος έχει εργαστεί επί μακρόν στην αυθεντική «Espresso», αλλά και στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Ελευθερία του Τύπου».

Ο τίτλος της «Espresso» κατοχυρώθηκε, όπως υποστηρίζεται, από έναν δικηγόρο, ενέργεια που αμφισβητήθηκε από τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη. «Δηλώνουμε ότι ουδέποτε η εταιρεία μας έχασε τον τίτλο της ‘‘ESPRESSO’’ και φυσικά δεν τίθεται κανένα θέμα διακοπής έκδοσής της», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ ΑΕ», η οποία και απορρόφησε τη Δημοκρατικός Τύπος. 

Η εταιρεία «θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο εναντίον όσων κακόπιστα και παράνομα επιβουλεύονται τον τίτλο της. Η ‘‘ESPRESSO’’ εκδίδεται από το 2001 και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας στον σχετικό πίνακα των ημερησίων εφημερίδων» και αναφέρει πως «η προσπάθεια εκδόσεως fake ‘‘ESPRESSO’’ αποτελεί απόπειρα πρωτοφανούς εκδοτικής πειρατείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο εκδότης κατοχύρωσε και άλλους τίτλους, αναμένοντας τον πόλεμο που θα ξέσπαγε. Συγκεκριμένα κατοχύρωσε το «Espresso News». Τα στελέχη της εταιρείας ζήτησαν παράλληλα από τους εργαζόμενους να παραστούν στο δικαστήριο όταν θα καταθέσει η Εστία Εκδοτική ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να μην κυκλοφορήσει η δεύτερη «Espresso».

Στο αντίπαλο εκδοτικό μπλοκ ηγείται ο Χρήστος Μουλίνος μαζί με τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει στις αρχές του 2017 για να βγάλουν την «Ελευθερία του Τύπου» του Βαγγέλη Μαρινάκη, τους Ανδρέα Λιόση και Αμαλία Βεβελάκη. Όταν είχε κυκλοφορήσει η εφημερίδα, τότε κρεμάστηκε στα περίπτερα και η «Ελευθερία στην ενημέρωση», ανοίγοντας πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μια κόντρα που κρατάει δύο χρόνια τώρα, με κατηγορίες εκατέρωθεν...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: