13.2.19

Σήμερα το τετ α τετ Αποστολάκή με Ακάρ...

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ θα έχει σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στο περιθώριο της διήμερης υπουργικής συνόδου του NATO στις Βρυξέλλες.

Στο επίκεντρο των...
συζητήσεων Αποστολάκη - Ακάρ θα βρεθούν τόσο η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά, όσο και οι προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας περί «Γαλάζιας Πατρίδας», λίγες ημέρες μάλιστα πριν από τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης διακλαδικής άσκησης της Τουρκίας με το όνομα «Γαλάζια Πατρίδα».

Το ενδιαφέρον, βέβαια, στρέφεται στις δηλώσεις που θα κάνουν οι δύο υπουργοί Άμυνας, οι οποίες θα δείξουν πως στόχος των δύο πλευρών είναι η θεμελίωση του δεύτερου υψηλού επιπέδου διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην Αθήνα και στην Άγκυρα, πέραν της υφιστάμενης γραμμής ανάμεσα στον προϊστάμενο του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ευάγγελο Καλπαδάκη και τον Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν.

Εν τω μεταξύ, όπως έγραφε χθες το Newpost, οι κύριες εργασίες της συνόδου είναι την Τετάρτη το πρωί και από το μεσημέρι και μετά ο ΥΕΘΑ θα έχει εκτός από τη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, ακόμα τρεις σημαντικές συναντήσεις:

Με τον Γεν.Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, όπου αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της διευρύνσεως της Συμμαχίας με την προσθήκη της πΓΔΜ και τον ρόλο που μπορεί να διαδραμματίσει η Ελλάδα σε αυτήν.

Με τον Ανώτατο Συμμαχικό Στρατιωτικό Διοικητή Ευρώπης (SACEUR) Αμερικανό Στρατηγό Curtis M.Scaparrotti τόσο για θέματα που απασχολούν την Ελλάδα όσο και θέματα που άπτονται της παροχής εκπαιδεύσεως από μέρους μας στο στρατό της γειτονικής μας χώρας.

Με την Σκοπιανή ομόλογό του Ραντμίλα Σεκερίνσκα με την οποία θα «συγκεκριμενοποιήσει» όλα τα προαναφερθέντα επί μέρους θέματα σε αυτήν την πρώτη σε καθαρά διμερές επίπεδο συνάντηση των ΥΠΑΜ των δύο χωρών...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: