7.2.19

Το καρφί του Τσίπρα στον Κωστίδη...

Τελικά λύθηκε το «μυστήριο» της παρουσίας του δημοσιογράφου Μανώλη Κωστίδη στο δείπνο του Ερντογάν προς τιμήν του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο...
μοναδικός δημοσιογράφος που παραβρέθηκε στο γεύμα οφείλει την πρόσκληση που δέχθηκε από την τουρκική πλευρά στη συνεργασία που έχει με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο iHA.

Ο Μανώλης Κωστίδης εκτός από τον ελληνικό ΣΚΑΙ εργάζεται και στο τουρκικό πρακτορείο… Στο πλαίσιο λοιπόν της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού ο Ερντογάν προσκάλεσε στο δείπνο και τέσσερις Έλληνες (ανάμεσα τους και ο Κωστίδης) που εργάζονται σε μεγάλες τουρκικές εταιρίες. 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τους τουρκικούς αθλητικούς συλλόγους και συγκεκριμένα την ομάδα μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε, τη Γαλατάσαραϊ και την Αλανιασπορ. Απο την πρώτη ήταν ο Κώστας Σλούκας, από τη δεύτερη ο Κώστας Μητρογλου και από την τρίτη ο Γιώργος Τζαβελλας. Σημειώνεται ότι οι δυο τελευταίοι δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.

Οι τρεις αθλητές που προσκλήθηκαν στο δείπνο απο τον Ερντογάν κάνουν καριέρα στην Τουρκία, όπως και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης που ζει στη γειτονική χώρα και κατάγεται απο τη Χάλκη όπως αποκάλυψε ο ίδιος στα ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Ενδιαφέρον ομως είχε και η παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα στον δημοσιογράφο κατα τη διάρκεια του γεύματος παρουσία του τούρκου προέδρου, οτι στις ανταποκρίσεις του στον ΣΚΑΙ δείχνει περισσότερο τον Ερντογάν από ό,τι τον έλληνα πρωθυπουργό!

Εναν διάλογο που αποκάλυψε ο ίδιος ο δημοσιογράφος στο δελτίο του ΣΚΑΙ… Και ομολογουμένως το «καρφί» του έλληνα πρωθυπουργού θύμισε την παλαιότερη σκληρή επίθεση του υπουργού Νίκου Παππά απο τη συχνότητα της ΕΡΤ3 που είχε κατηγορήσει το καναλι του Φαληρου για φιλοτουρκική στάση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν με πειράζει αν βγαίνει κάποιος και με λέει φασίστα, έχουμε δημοκρατία, αλλά να ξέρουν ότι δεν περνάει απαρατήρητη η προβολή του Ερντογάν 13 φορές τη μέρα και οι ελληνικές θέσεις μιάμιση φορά. 

Είναι γνωστή σχέση του σταθμού με τον Τούρκο επιχειρηματία που έχει στενές σχέσεις με τον Ερντογάν» συμπληρώνοντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, «Η Τουρκία δεν θέλει να λυθεί το πρόβλημα που έχουμε τόσα χρόνια με τον βόρειο γείτονά μας γιατί κάτι τέτοιο θα υπονόμευε το τουρκικό σχέδιο για την ανάπτυξη του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια»...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: