12.2.19

Όχι όπως το ΠΑΣΟΚ...



Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της Prorata για λογαριασμό της «Εφ.Συν.» (9-2-2019) ήταν αυτό για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά. Στο...
ερώτημα «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δυνάμεις της Κεντροαριστεράς;» οι περισσότεροι εξ αυτών (65%) που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές λένε «ναι» και «μάλλον ναι».

Το ποσοστό μοιάζει εντυπωσιακό, ωστόσο δεν πρέπει να ξαφνιάζει. Πρόκειται για τους πολίτες που μέχρι το 2009 επέλεγαν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χτύπαγε σαραντάρια και πάνω στις εκλογές, και στη συνέχεια μετακινήθηκαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του συμβιβασμού του ΠΑΣΟΚ με τη Δεξιά. Ετσι η ριζοσπαστική Αριστερά έγινε μέσα σε λίγα χρόνια από λιλιπούτειο σχήμα κόμμα εξουσίας.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με τους ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει να βρει συνομιλητές στα δεξιά του, αν θέλει να παραμείνει στο κέντρο της πολιτικής ζωής και να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Στ’ αριστερά του δεν υπάρχουν διαθέσιμοι, αφού ούτε το ΚΚΕ, ούτε οι πρώην σύντροφοί του, ούτε τα κόμματα και οι ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επιθυμούν να έχουν νταραβέρια μαζί του. Επιβάλλεται λοιπόν να περάσει από την ακαδημαϊκού χαρακτήρα ενασχόληση στις καθαρές προτάσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Τάσου Παππά, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: