6.2.19

Υποχώρησαν οι «Μακεδόνες» του ΠΑΟΚ...



«Το Μακεδονικό δεν πρέπει να αξιοποιηθεί όπως το… ρολό ταμειακής μηχανής. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να πάρει το νταμπλ».

Η ανάλυση, το σχόλιο και το συμπέρασμα/στόχος είναι τόσο ξεκάθαρα, που ματαίωσαν μέσα σε 24 ώρες το συλλαλητήριο στο οποίο είχαν καλέσει 23 σύνδεσμοι οπαδών της...
ομάδας για την ερχόμενη Κυριακή, λίγο πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Με επικεφαλής τους «Μακεδόνες», συνδέσμους από τη δυτική πλευρά της πόλης και το εξωτερικό, το κάλεσμα στο συλλαλητήριο με το «Αλήτες προδότες πολιτικοί η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ» δεν έκρυβε τη συνάφεια της ρητορικής του με την αντίστοιχη χρυσαυγίτικη.

Η ακύρωση άναψε για λίγο τα σενάρια «άνωθεν» παρέμβασης, ωστόσο και μόνο μια ματιά στις ενημερωτικές σελίδες με παοκτσήδικο φρόνημα ή τα σχόλια στο φ/β δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτεί κανείς κάτι άλλο πέρα από το ότι το μέγεθος των αντιδράσεων ήταν τέτοιο, που οι διοργανωτές προτίμησαν τη μετάθεση της κινητοποίησης, παρά να εμπλακούν σε οποιουδήποτε είδους εμφύλιο διχασμό.

Η αναφορά των ίδιων που είχαν καλέσει στο συλλαλητήριο για τους λόγους ματαίωσής του μιλάει μόνη της: «Λόγο του κλίματος που δημιουργήθηκε από συγκεκριμένα site πολιτικού περιεχομένου (αντιφασίστες οπαδοί, αντίφα και δεν ξέρουμε τι άλλο…) το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει τον απλό αγνό Παοκτσή και να δημιουργήσει επιφυλάξεις διχασμού, αναβάλουμε την ημερομηνία συγκέντρωσης για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Μέσα από την προπαγάνδα και την λάσπη τους, ακούσαμε τα χίλια μύρια όσα, μας αποκάλεσαν γαύρους, υπάλληλους του χοντρού και της χρυσής αυγής, ακόμη ότι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε επεισόδια για να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ» (sic).

Προφανές είναι ότι όντως κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον πυρετό που διατρέχει τη Θεσσαλονίκη για το ματς της χρονιάς, ποντάροντας στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου για να περάσουν τα δικά τους μηνύματα, μόνο που η προσπάθεια έγινε αντιληπτή και αντιμετωπίστηκε είτε επιθετικά από τους αντιφασίστες είτε διπλωματικά είτε απλώς λογικά από τους ΠΑΟΚτσήδες που διείδαν τον κίνδυνο να μεταφερθεί στο γήπεδο μια ένταση που μόνο προς όφελος του συλλόγου δεν θα ήταν.

«Εξυπνος ελιγμός»

Γι’ αυτό και έγιναν πολλές εκκλήσεις προσώπων που είχαν θητεύσει ως επικεφαλής της ασπρόμαυρης κερκίδας, όπως ο Χρήστος Παπανικολάου που σε ένα μακροσκελές κείμενο έκανε λόγο για παγίδα και ζητούσε από τους οπαδούς να σκεφτούν: «Θα έπεφτε ποτέ σε αυτή τη φάκα ένας Μπέλλος ή ένας Ζοζέ; Θα ρισκάριζαν το πιο λεβέντικο πρωτάθλημα της ιστορίας; ΠΟΤΕ! Σας το λέω εγώ!», καλώντας τους μάλιστα «Κάντε, λοιπόν, αυτόν τον έξυπνο ελιγμό και γυρίστε το παιχνίδι υπέρ του ΠΑΟΚ! Αλλάξτε την ημέρα του συλλαλητηρίου!».

Από την άλλη, οι του αντιφασιστικού κινήματος επεσήμαναν ότι στην ανακοίνωση ματαίωσης της κινητοποίησης γίνονταν ακόμη μεγαλύτερα τα αποκαλυπτήρια αυτών που το είχαν σκεφτεί και το προωθούσαν επιδέξια, σημειώνοντας ότι το κείμενο ματαίωσης έκλεινε με τη φράση «Πολλοί εχθροί, πολλή Τιμή», φράση που χρησιμοποίησε μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, και η οποία είναι σήμα κατατεθέν του Μπενίτο Μουσολίνι.

Απόστολος Λυκεσάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: