19.2.19

Εκνευρισμό προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ...

...το «άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά...

Έκδηλο εκνευρισμό προκαλεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής το σκληρό μαρκάρισμα που επιχειρεί τελευταία ο ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου, με...
τελευταίο «κρούσμα» να είναι η υφυπουργοποίηση των Μωραΐτη και Τόλκα, αλλά να αναμένονται και άλλα.

Στην ξεκάθαρη μάχη που δίνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δημιουργήσει έναν νέο πόλο, συσπειρώνοντας δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, έχουν υπάρξει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο εκ δεξιών, από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ όσο και εξ ευωνύμων από το ίδιο του το κόμμα. Αναφορικά με το πρώτο, οι δηλώσεις, τόσο σε ΜΜΕ όσο και σε social media, στελεχών που ταυτίζονται με τις θέσεις της Φώφης Γεννηματά στο ζήτημα των συνεργασιών, παρουσιάζονται οργισμένες, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το δήθεν άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά με την αλίευση στελεχών “τρίτης διαλογής”, μας συσπειρώνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο Open, ενώ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για ντροπή των Μωραΐτη και Τόλκα που συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για εμάς είναι τίτλος τιμής το @pasok,όχι διαπραγμάτευσης!» έγραψε σε ένα tweet του συγκεκριμένα.

Τον εκνευρισμό μάλιστα αυτό επιδείνωσε ακόμη περισσότερο ο υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η οργή αυτή αποτυπώνεται και στην απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής να μη δώσει το «παρών» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου, με πρωτοβουλία του προέδρου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος πολλάκις έχει επικρίνει την επιλογή των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ να κοιτούν προς τα δεξιά, στη Νέα Δημοκρατία και όχι στον προοδευτικό χώρο, όπου παραδοσιακά δρα η ευρωομάδα. Παρότι το πεδίο για παρουσία του Κινήματος Αλλαγής είναι προνομιακό, η ηγεσία αποφάσισε να μην παραστεί επίσημα, υποστηρίζοντας πως και αυτό αποτελεί κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να προσεγγίσει ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Στην εκδήλωση μάλιστα δεν αποκλείεται να παραστεί και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ένας άνθρωπος που αν όχι ξεκάθαρα, σίγουρα εμμέσως, έχει συνταχθεί με προοδευτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρουσιάζεται αρνητικός σε έναν ενδεχόμενο διάλογο στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είναι «κόκκινο πανί» για τη Φώφη Γεννηματά.

Από κει και πέρα, ο Αλέξης Τσίπρας κριτική για την απόφασή του αυτή αντιμετωπίζει και στο εσωτερικό του κόμματός του, με την κίνηση των «53» αλλά και όχι μόνο, να παρουσιάζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένη από την υπουργοποίηση ανθρώπων που πολύ πρόσφατα εξαπέλυαν «μύδρους» κατά της κυβέρνησης. Κάτι βέβαια που δεν ανακόπτει τις προσπάθειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει αυτό τον πολυπόθητο προοδευτικό πόλο, ενόψει των κρισιμότατων εκλογών που έρχονται μέσα στη χρονιά.

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: