27.2.19

Μπήκαν τα θεμέλια της «Γέφυρας»...

Πρώτο δείγμα θετικό, εκτιμούν τα στελέχη της «Γέφυρας», σχολιάζοντας τον αντίκτυπο της πρωτοβουλίας τους για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων. Παρά την απόπειρα «γκρεμίσματος» που επιχείρησαν διάφορα πολιτικά κέντρα με τη...
συνδρομή φιλικών τους μέσων ενημέρωσης, τα θεμέλια μπήκαν προχθές και είναι γερά, τονίζουν οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, κρίνοντας από τις αντιδράσεις και τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνουν.

Αντιλαμβάνονται πάντως ότι απαιτείται να διανυθεί αρκετός δρόμος προκειμένου να καμφθεί η καχυποψία ακόμη και όσων διάβασαν με συμπάθεια τη διακήρυξη και εντόπισαν πολιτικά ορθά σημεία στο προσκλητήριο για ένα ενωτικό μέτωπο ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε σε αυτό το πλαίσιο η Μαρία Ρεπούση, υπογράφουσα το κείμενο της «Γέφυρας», καλώντας αριστερούς και κεντροαριστερούς που δυσπιστούν να δουν τη μεγάλη εικόνα.

«Χρειαζόμαστε μια προοδευτική συμμαχία. Στόχος μας είναι να ξεκινήσει μια επανασυγκρότηση αυτού του χώρου και δεχόμαστε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ… το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, υπάρχουν αντιστάσεις και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στον χώρο της Κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς. Εμείς λέμε “να αφήσουμε τις μικροδιαφορές, τα ελάσσονα, να δούμε τη μεγάλη εικόνα”, ότι και η Ελλάδα χρειάζεται συνέχεια στον προοδευτικό δρόμο και η Ευρώπη χρειάζεται να ξανασκεφτεί την πολιτική της», ανέφερε η πανεπιστημιακός και πρώην βουλευτής (Ρ/Σ Στο Κόκκινο).

Την ίδια ώρα, στη γραμμή της πλήρους απαξίωσης του εγχειρήματος επέμεινε να κινείται η Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περί «Γέφυρας των στεναγμών» και προσπάθειας που αποτελεί σωσίβιο διάσωσης του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι ο δρόμος οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας του και στην πολιτική απομόνωσή του. Εχει έρθει η στιγμή της κρίσης για τα έργα και τις ημέρες του», υποστήριξε (ΕΡΤ3) από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε χθες για δεύτερη ημέρα, πραγματοποιώντας επαφές με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ηπια επικριτικός ως προς την πρωτοβουλία εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο βουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, αν και ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ του διαλόγου στον προοδευτικό χώρο και θα μιλήσει στις 4 Μαρτίου στην εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών στην Αθήνα...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: