5.2.19

Θεοδωράκης: «Οι "6" απέδειξαν ότι είναι... στρατιωτάκια»...

«Θα είναι πραξικόπημα αν η επιστημονική επιτροπή αλλάξει τον Κανονισμό της Βουλής, δεν θα το δεχτώ», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην...
εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος αρνήθηκε να εντάξει ανεξάρτητους βουλευτές στο κόμμα του.

Αναφερόμενος στους «6» που σώζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ξεκαθαρίζοντας πως θα ψηφίσουν ό,τι φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Έδωσαν χαρτί δείχνοντας ότι είναι στρατιωτάκια. Καταθέτουν στον ΣΥΡΙΖΑ την εντολή που τους έχει δώσει ο κόσμος!

Σχολιάζοντας στην επιστολή Τσίπρα προς τον Νίκο Βούτση, είπε: «Η επιστολή του ήταν ξεκάθαρη. Τελικά ο Τσίπρας δεν υπέκυψε σε εκβιασμό».

«Τσίπρας, Μητσοτάκης και Γεννηματά συμφώνησαν τελικά ότι δεν πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός», πρόσθεσε.

Τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά των μετεγγραφών βουλευτών, εν μέσω της θητείας τους, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό «ευτελισμό της πολιτικής».

«Το πρόβλημα της δημοκρατίας είναι μεγάλος. Υπάρχουν πολλοί ένοχοι. Συμφωνήσαν να παίρνουν βουλευτές από άλλα κόμματα! Δεν μπορεί να παίζονται πλειοψηφίες ςμε δικαιολογίες όπως "χάλασε το αμάξι μου" κλπ.», υπογράμμισε.

«Ποτέ δεν θα δεχόμουν βουλευτή από άλλο κόμμα. Αρνήθηκα την ένταξη ανεξαρτήτων στο Ποτάμι», είπε.

Απέφυγα να σχολιάσει τις αποφάσεις των Γ. Αμυρά, Σπ. Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανού, λέγοντας: Επειδή τα σωματοποιώ, αποφάσισα να μην ξαναμιλήσω γι’ αυτούς. Πήραν εντολή από ΝΔ και ΣΥΡΖΙΑ και έφυγαν. Δεν θα ασχοληθώ ξανά», ενώ όπως είπε το «παιχνίδι» ήταν στημένο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να «διαλυθεί» το Ποτάμι.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την κατηγόρησε για υποκρισία: «Γιατί δεν λέει σήμερα ότι όταν αναλάβει κυβέρνηση θα βάλει βέτο; Να δεσμευτεί ότι θα  κόψει τον δρόμο των Σκοπίων προς την ΕΕ. Γιατί δεν το κάνουν; Δεν το κάνουν γιατί ξέρουν ότι αυτή η Συμφωνία δεν είναι καταστροφική. Υποκρίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: