26.2.19

Μαγειρεύουν εκλογές (και γεμιστά)...

Είναι αρκετές οι φορές που τα στελέχη των «53+» επιλέγουν να συναντηθούν και να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό συνήθως γίνεται πριν από...
κρίσιμες συσκέψεις που πραγματοποιούνται στην Κουμουνδούρου.

Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή. Τα μέλη της Κίνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν χθες το βράδυ στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό πρόσημο της κυβέρνησης, τα επόμενα βήματα, όπως η υγεία και το σπάσιμο των δήμων, καθώς και για την πορεία κρίσιμων νομοσχεδίων από εδώ και πέρα («κόκκινα» δάνεια, 120 δόσεις κλπ). H υλοποίηση μέτρων με μεγάλη εμβέλεια στους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για τη μετάβαση σε μια άλλη περίοδο με στελέχη των «53+» να επισημαίνουν συνεχώς πως με αυτόν τον τρόπο δίνονται οι καλύτερες απαντήσεις προς τη ΝΔ. 

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν μέλη των «53+» (Πάνος Λάμπρου, Μιχάλης Υδραίος, Κατερίνα Κνήτου κ.α), ενώ στην οδό Νίκης βρέθηκαν  κορυφαίοι υπουργοί που περιφερειακά συζητούν με την Κίνηση, όπως ο Κώστας Γαβρόγλου και ο Ανδρέας Ξανθός.  Πολλά από τα στελέχη των «53+» μεταξύ αυτών οι Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Θεόδωρος Δρίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Χρήστος Μαντάς έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους οικονομικούς συντάκτες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο υπουργείο με αποτέλεσμα το κρυφό ραντεβού να γίνει γνωστό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στις τάξεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και από τη χθεσινοβραδινή διώρη «ζύμωση» φαίνεται πως οι «53+», μετά την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα και τις έντονες αντιδράσεις που υπήρχαν, θέλουν να έχουν και το δικό τους αποτύπωμα στο ευρωψηφοδέλτιο. Από τις ίδιες πηγές προκύπτει πως οι ευρωεκλογές και οι συμμαχίες με τις οποίες προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση.

Οι πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν ότι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιθυμούν οι τόνοι να πέσουν. Στην προεκλογική περίοδο που έχει μπει το κόμμα φαινόμενα εσωστρέφειας δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα προς τα έξω και αυτό έχει ήδη διαβιβαστεί σε όλα τα στελέχη ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής...

Πηγή: newpost.gr

Ο τίτλος εμπνευσμένος από την εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: