6.2.19

Η αδειοδότηση... απαιτεί 4 εκατ. ευρώ...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται επί ποδός αδειοδότησης για μία ακόμη περίοδο επί των ημερών του Αλαφούζου και η παρούσα διοίκηση είναι υποχρεωμένη να καλύψει τριψήφιο αριθμό υποθέσεων προκειμένου να διευθετήσει έως τις...
31 Μαρτίου όλες τις εκκρεμότητες οφειλών του παρελθόντος σε πρώην παίκτες και προπονητές της ομάδας και να καταθέσει άρτιο φάκελο.

Η πρώτη προϋπόθεση έχει ήδη επιτευχθεί και αφορά τη συνέπεια της φετινής σεζόν στις πληρωμές του έμψυχου δυναμικού, ποδοσφαιριστών και προπονητών, όπου η ΠΑΕ έχει καταφέρει φέτος να τους εξοφλήσει για το διάστημα που προβλέπεται, ήτοι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Η δεύτερη προϋπόθεση σχετίζεται με τους διακανονισμούς ή την εξόφληση όλων των εκκρεμοτήτων σε πρώην προπονητές και παίκτες. 

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ εξετάζει ανά περίσταση κάθε έναν εργαζόμενο ξεχωριστά, με τον Παναθηναϊκό να πρέπει να αποδείξει με υπεύθυνη δήλωση και υπογραφές  ότι έχει εξοφλήσει ή διακανονίσει κάθε περίπτωση.

Μέχρι τις 31 Μαρτίου υπάρχει ένα δίμηνο και απομένουν κάποιες εκκρεμότητες, η πιο «βαριά» από πλευράς ποσού (600.000 ευρώ) αφορά στον Ιταλό προπονητή Αντρέα Στραματσόνι.

Συνολικά το συγκεκριμένο εγχείρημα απαιτεί συνέπεια σε ήδη υπάρχοντες διακανονισμούς ποσών χαμηλής στάθμης (από 5 χιλ. ευρώ έως και 50 χιλ. ευρώ), χρήματα για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, προκαταβολές για συμφωνίες νέων διακανονισμών κλπ. 

Ως εκ τούτου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ υπολογίζεται ότι θα πρέπει να καλύψει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της εφορίας που πληρώνεται. 

Μέσα στους επόμενους μήνες το ακριβές ύψος του ποσού των παραπάνω υποχρεώσεων θα πρέπει να μετοχοποιηθεί μέσω Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, αν και ως γεγονός δεν έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή ο Αλαφούζος έχει φτάσει στο 87% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Εμμεση σχέση μπορεί να έχει η Γ.Σ. που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.

Η συγκεκριμένη Γ.Σ. δεν εμπεριέχει στην ατζέντα της την προκήρυξη Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, πλην όμως είναι πιθανό να αποφασίσει νέα Γ.Σ. με θέμα την προκήρυξη Α.Μ.Κ κοντά στα 4 εκατ. ευρώ με χρονικό εύρος ορισμένων μηνών... 

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: