25.6.18

Eπισπεύδεται το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ...

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου επιλέγει, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ ως την μέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία...
με την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει ήδη εισέλθει σε “προεκλογική” περίοδο με συνεχείς ομιλίες αποσαφήνισης των οφελών από τη “Συμφωνία των Πρεσπών” και επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να θέσει πολιτικό σύστημα και εκλογικό σώμα προ του διλήμματος για την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας του.

Η 9η Σεπτεμβρίου επιλέγεται ως η ημερομηνία της μεγάλης πολιτικής μάχης, ώστε εφόσον το αποτέλεσμα είναι ευνοϊκό γι αυτόν να προχωρήσει γρήγορα στις συνταγματικές αλλαγές, αλλιώς είναι πιθανό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Μέχρις ώρας ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ δηλώνει ότι θα αντισταθεί στην προοπτική υλοποίησης της συμφωνίας και αναμένεται να τοποθετηθεί επισήμως υπέρ του “όχι” στο δημοψήφισμα, όπως θα πράξει κατά πάσα πιθανότητα και το εθνικιστικό VMRO- DPMNE.

Συμπτωματικά, την μέρα που θα διεξάγεται, όπως όλα δείχνουν, το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία και συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η επίσπευση του δημοψηφίσματος γίνεται ώστε να προχωρήσει γρήγορα η προ-ενταξιακή διαδικασία στους ευρωατλαντικούς θεσμούς αλλά και να φθάσει εγκαίρως η συμφωνία και στην ελληνική Βουλή περί τα τέλη του έτους...

anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: