25.6.18

Μια «βολική» αναβολή...

Άντα Ψαρρά

Στις 22 Ιουνίου, λόγω ασθένειας του ενός από τους κατηγορούμενους, αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη η δίκη μελών της πρώην διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών. Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με κακουργήματα για υπεξαίρεση της...
περιουσίας του Γηροκομείου κ.λπ., την ίδια στιγμή που οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι ενός πολύ πλούσιου ιδρύματος κυριολεκτικά δεν είχαν να φάνε!

Στο μεταξύ, η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να «βολεύει» εκείνους που απέμειναν από το προηγούμενο καθεστώς, αλλά και όσους τους υποστηρίζουν στις «προσπάθειες» εκ νέου ακύρωσης των αρχαιρεσιών που έχουν οριστεί για την 1η Ιουλίου και που είναι ο μοναδικός τρόπος για να λειτουργήσει ξανά -και κυρίως με διαφάνεια- το εν λόγω ίδρυμα.

Ο επόπτης του Δήμου Αθηναίων ζήτησε ηρεμία και νηφαλιότητα προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές, αλλά δυστυχώς κάποιοι φαίνεται να πυροδοτούν σκόπιμα εντάσεις και συγκρούσεις.

Είναι πλέον κανόνας ότι μόλις αρχίζει -μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις- μια σημαντική για τη διαφθορά δίκη, αυτομάτως βασικοί κατηγορούμενοι επικαλούνται ασθένεια και ζητούν αναβολή. Κατηγορούμενοι για βαριά κακουργήματα σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων (κατάχρηση, υπεξαίρεση, απιστία, παράνομο πλουτισμό κ.λπ.) συνήθως αρρωσταίνουν τις παραμονές της δίκης, με αποτέλεσμα οι μεγάλες αυτές υποθέσεις διαρκώς να αναβάλλονται.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς, αν και γνωρίζουν πολύ καλά τη συνηθισμένη αυτή βιομηχανία «ασθενειών» επώνυμων και δημόσιων προσώπων, που πάντα συνοδεύεται και από τα κατάλληλα ιατρικά πιστοποιητικά, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, ούτε να είναι σίγουροι αν αυτές οι ασθένειες είναι τελικά αληθινές ή προσχηματικές. Η συχνότητά τους και μόνο βάζει τον καθένα σε υποψίες. Κατά συνέπεια οι δικαστές, ακόμα κι αν δεν θέλουν, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τους ισχυρισμούς των συνηγόρων και να γίνεται με τον τρόπο αυτό «λάστιχο» ένα νόμιμο δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: