30.6.18

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης καλύπτει τη φασιστική βία...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία
Με ανακοινώσεις τους το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζουν περιστατικό φασιστικής βίας σε...

εκδήλωση της ΕΠΟΧΗΣ στην Θεσσαλονίκη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολίτη.

Την επίθεση με κοντάρι από αγνώστους σε πολίτη, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει εκδήλωση της εφημερίδας «Η Εποχή» καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως «για το περιστατικό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και είναι εκείνοι οι οποίοι τις τελευταίες μέρες καλούσαν σε αντισυγκεντρώσεις από τα ερτζιανά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Καταλογίζει δε μεγαλύτερη ευθύνη στη ΝΔ «η οποία αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση, χαρακτηρίζοντας γενικώς και αορίστως ‘διαδηλωτές', τους ακροδεξιούς εθνικιστές» και καλεί το κόμμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης έστω και την ύστατη ώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «να καταδικάσει την ακροδεξιά βία χωρίς περιστροφή».

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος πολίτης «ενώ προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον της εκδήλωσης, δέχτηκε επίθεση με κοντάρι από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο».

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι άλλο ένα αποκρουστικό περιστατικό ακροδεξιάς βίας:

«Η χτεσινή φασιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη και ο τραυματισμός πολίτη που πήγαινε σε εκδήλωση της εφημερίδας  Εποχή από κοντάρι σημαίας είναι άλλο ένα αποκρουστικό περιστατικό ακροδεξιάς βίας, που προσβάλλει τις δημοκρατικές αξίες», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι επιθέσεις αυτές τρέφονται από τον εθνικιστικό και διχαστικό λόγο που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση και νομιμοποιούνται πολιτικά από τη συνολική της στάση. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται και να σιωπά.   Πρέπει να αντιληφθεί τις ευθύνες του και να σταματήσει να καλύπτει τη φασιστική βία», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: