27.6.18

Ένα άλλο Φως στον αέρα...

...και μια παλιά δημοσιογραφική κόντρα...

Ένα νέο σάιτ –με παλιά ονομασία!– βρίσκεται στον διαδικτυακό αέρα. Είναι το fws.gr που πλαισιώνει τον τίτλο του με το Fueled with sports. Το σάιτ δεν ανήκει στο Φως των Σπορ, στην αρχαιότερη εν λειτουργία αθλητική ελληνική εφημερίδα, η...
οποία τον περασμένο Μάιο κατάγγειλε τον επικεφαλής του νέου σάιτ, τον Γιώργο Χαλά, ότι «έχει κατοχυρώσει τον τίτλο fostonspor.gr στο όνομά του και παρανόμως τον παρακρατεί παρά το νόμιμο αίτημά μας να επιστραφεί στην επιχείρηση στο πλαίσιο εκβιαστικής τακτικής του». (Τα Φως βρίσκεται στο διαδίκτυο αναγκαστικά με τον τίτλο fosonline αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το fostonspor).

Στις συστάσεις γνωριμίας που κάνει το νέο σάιτ για τη συντακτική του ομάδα υπάρχουν ορισμένοι πρώην δημοσιογράφοι του Φωτός των Σπορ (Άλκης Φιτσόπουλος, Γιώργος Ζουρίδης, Αντώνης Δαρζέντας κ.ά.) αλλά και πολλοί άλλοι που προέρχονται από χώρους διαφορετικούς τόσο δημοσιογραφικά όσο και από πλευράς συλλογικών ενδιαφερόντων (ανάμεσά τους οι Κώστας Γκόντζος και Γιώργος Σπανουδάκης, και οι δύο άλλοτε ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στην Αθλητική Ηχώ, Νίκος Συνοδινός, Ευάνθης Γκόγκουλης, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος κ.ά.).

Η διαμάχη

Ο Γιώργος Χαλάς βρίσκεται στην πρώτη θέση της «ταυτότητας» του σάιτ με την στήλη «Ευθέως», την οποία διατηρούσε στο Φως και για την οποία ο ίδιος κατάγγειλε ότι την κατάργησε η διεύθυνση της εφημερίδας και τον απομάκρυνε. Τότε είχε παρέμβει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της κατά του Φωτός αναφέροντας:

«Απομακρύνεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Χαλάς γιατί έκανε το… έγκλημα να γράψει υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το γράφει ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαιώνοντας όσα υποστηρίζαμε για τη διοίκηση της συγκεκριμένης εφημερίδας. Οι διώξεις κατά των δημοσιογράφων που γράφουν υπέρ του Ολυμπιακού και κυρίως υπέρ του Προέδρου του, συνεχίζονται από μία εφημερίδα που δυστυχώς δεν τιμά την ιστορία και την παράδοσή της, που την προσδιόριζε ως εφημερίδα που απευθύνεται στον κόσμο του Ολυμπιακού».

Το Φως απάντησε με την αναφορά που παραθέτουμε πιο πάνω, ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου του υποστήριζε ότι ο δημοσιογράφος «δεν απομακρύνθηκε ουδέποτε από την εφημερίδα, αντίθετα ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο facebook την αποχώρησή του, για δεύτερη φορά». Η εφημερίδα υποστήριξε ότι «στο όνομα της ελευθεροτυπίας ανέχθηκε συκοφαντικά σχόλια του Γ. Χαλά εναντίον της χωρίς ουδέποτε να τον λογοκρίνει, δημοσιεύοντας αυτούσια τα κείμενα του, όπως εύκολα αποδεικνύεται».

«Δεν υπάρχουν αφεντικά»

Στα άρθρο του fws.gr αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν αφεντικά σε αυτήν την προσπάθεια «και κάπως έτσι γλιτώνουμε και τις περίεργες ‘‘επιρροές’’. Αυτό μας δίνει την ανεκτίμητη πολυτέλεια να μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε, όπως θέλουμε και όποτε το θέλουμε, χωρίς την ‘‘αγωνία’’ μήπως στενοχωρηθεί κάποιος φανερός, κρυφός ή ‘‘αόρατος’’ χρηματοδότης. Ή κάποιος ‘‘δικός του’’: συνεργάτης, συνέταιρος, ενδεχομένως και ‘‘συνένοχος’’»

Οι συντελεστές και οι στήλες του

Γιώργος Χαλάς: Η… «ΕΥΘΕΩΣ», συντομοτέρα πάσης άλλης οδού
Δημήτρης Γρηγορόπουλος: «Old Kid on the block»
Κώστας Γκόντζος: Ο «Ασυμβίβαστος»
Χρήστος Υφαντής: O «Ελεύθερος Σκοπευτής»
Ανδρέας Σερεβέτας: «Against the Dirty Referees»
Γιώργος Σπανουδάκης: Out of line
Νίκος Συνοδινός: Ο «Αντιπολιτευτικός»
Γιάννης Γιαννόπουλος: «Insider»
Δημήτρης Σπηλιόπουλος: Ο «μετρ» των ερυθρολεύκων
Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος: Τσίτα τα γκάζια
Ευάνθης Γκόγκουλης: «Retromaniac»
Γιάννης Τίληρος: «FWSbery»
Αντώνης Δαρζέντας: «Περαιώτικα»
Γιώργος Ζουρίδης: Ο «Κούκλος» των Αθηναϊκών
Ρούλα Κεφάκη: Η «μάνα του λόχου»
ΚΑΙ ο Άλκης Φιτσόπουλος: Deep & alternative thinking
Τη συντακτική ομάδα πλαισιώνουν οι Πέτρος Λαγιάκος, Σάκης Θεοδοσιάδης, Κώστας Κοσικίδης και Έφη Λιόγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: