2.3.18

Σχέδιο στήριξης για τις εφημερίδες...

Μέτρα για την ενίσχυση των εφημερίδων, και γενικότερα των εντύπων, θα ανακοινωθούν σύντομα σύμφωνα με διαβεβαίωση του Νίκου Παππά. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διατύπωσε την άποψη ότι μπορεί ο...
γραπτός Τύπος να υστερεί σε αμεσότητα και τα άλλα Μέσα να υπερτερούν από πλευράς ταχύτητας, όμως «η ρίζα της είδησης παραμένει το ρεπορτάζ, ο Τύπος ο έντυπος». 

Μιλώντας για τις κινήσεις στήριξης των εφημερίδων και, γενικότερα, των εντύπων, είπε: «Για τον έντυπο Τύπο τις επόμενες ημέρες, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, θα ανακοινώσουμε κάποια μέτρα. Είμαι σε διαρκή επαφή με τον κ. Τσακαλώτο. 

Οι επιτελείς μας επεξεργάζονται ένα σχέδιο το οποίο θα είμαστε σε θέση τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε. Θέλω να επαναλάβω ότι ο έντυπος Τύπος θα στηριχτεί, όπως θα στηριχτούν όλα τα Μέσα. Μία φορά παραπάνω για τους λόγους που εξέθεσα (σημ.: θα στηριχτεί) το έντυπο. Το έντυπο είναι η καρδιά, η βάση της ενημέρωσης».

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στον Real fm, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελατόλα. Ο Ν. Χατζηνικολάου μάλιστα, του παραπονέθηκε ότι εμάς, τις εφημερίδες «μας έχετε ξεχάσει». Οι εφημερίδες, είπε ο εκδότης της Real News, «μετά το 2% για το ταμείο επί του τζίρου τους είναι σε πραγματική απελπισία. Και είναι εκείνο το κομμάτι των Μέσων ενημέρωσης που περνάει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Στοργή και Προδέρμ για τα κανάλια»

Ο Ν.Χ. πρόσθεσε ότι τα κανάλια «έχουν το προνόμιο να ασκούν περισσότερο πολιτική πίεση και έτσι οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα αντιμετωπίζουν με στοργή και Προδέρμ».

«Σωστό αυτό, αλλά δεν έχει αποδειχτεί στη δική μας διακυβέρνηση», απάντησε ο Νίκος Παππάς και έπλεξε το εγκώμιο του γραπτού Τύπου: «Η εφημερίδα εξακολουθεί να είναι η βάση της ενημέρωσης. Είναι αυτή που γεννάει και τους τίτλους στα σάιτ, το τι θα πούνε και τι θα σχολιάσουν τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις και το διαδίκτυο. Τα άλλα Μέσα έχουν το προνόμιο της ταχύτητας της μετάδοσης της είδησης, αλλά η ρίζα της είδησης παραμένει το ρεπορτάζ»

Οι τηλεοπτικές άδειες

Ο Νίκος Παππάς ερωτήθηκε και σχετικά με την πορεία των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες. Είπε ότι «ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των υποψηφίων και νομίζω ότι κλείνει ένας κύκλος τριακονταετής», αλλά για λεπτομέρειες παρέπεμψε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που είναι κατά τον νόμο αρμόδιο.

Πρόσθεσε ότι μετά τις αδειοδοτήσεις θα ακολουθήσει η διαδικασία για τις θεματικές άδειες, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για τον αριθμό τους. «Θα το δούμε αυτό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε μια διαβούλευση και μια σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ».

harddog-sport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: