30.5.17

"Δεν τον συμφέρει τον Σόιμπλε να μας πάει σε τέταρτο μνημόνιο"...

Αποτέλεσμα εικόνας για Παπαχριστόπουλος
"Πάντα είμαστε ο αδύναμος κρίκος. Μια χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη, είναι αυτή τη στιγμή που διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Αυτή είναι η...
πραγματικότητα, είναι σκληρή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί", τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Flash", ο Θ. Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ).
Και πρόσθεσε:
Στο τελευταίο Eurogroup, άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ δίπλα μας, όπως ο Σλοβάκος -όσο και αν σας κάνει εντύπωση, όπως ο Σέλινγκ της Αυστρίας, όπως ο Ντε Γκίντος, δεν μιλάω τώρα για τον Γάλλο και τον Ιταλό, μιλάω για ανθρώπους… Και ακόμα και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Ρούτε κάθισε και μίλαγε και είπε ναι, κατανοώ παιδιά κλπ. Τι θέλω να πω; Λογικό είναι όταν έχεις τέτοια μηνύματα κάπου να αισιοδοξείς. Και πιστεύω ότι και η ίδια η Μέρκελ, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει, δε βλέπουμε τελικά ποιος έχει το πάνω χέρι στη Γερμανία – θα μου πεις δεν μας αφορά. Το έχει αυτή ή το έχει ο κ. Σόιμπλε, δεν έχω καταλάβει.

Η ερμηνεία του μηνύματος Ντράγκι έχει πολλές αναγνώσεις. Η δικιά μου ανάγνωση είναι η εξής: έχει εκρηκτικό πρόβλημα με το χρέος της Ιταλίας, έχει εκρηκτικό πρόβλημα με το χρέος της Ισπανίας, έχει εκρηκτικό πρόβλημα αρχόμενο με τη Γαλλία και για όσους δεν το ξέρουν, έχει μεγάλο πρόβλημα και η Ιρλανδία που βγήκε. Το τελευταίο πράγμα που έχει στο μυαλό του ο Ντράγκι είναι μια καινούργια αναταραχή στην Ελλάδα. Γι’ αυτούς τους λόγους και πιστεύω και για άλλους, θα βρεθεί μια λύση. Δηλαδή, πιστεύω ότι καταρχήν τη δόση σχεδόν την έχουμε εξασφαλίσει, η διαπραγμάτευση θα κλείσει -κάτι που το θέλει ο Ντράγκι, και μπαίνει σα θέμα η ποσοτική χαλάρωση, που για εμάς είναι το ISO για τις αγορές. Το θέμα μας ποιο είναι; Να φύγουμε από την επιτροπεία και να μη δανειζόμαστε με τον τρόπο που δανειζόμαστε. Οι αγορές περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: