31.5.17

Σε επίπεδο κορυφής το θέμα του χρέους...

Σε επίπεδο κορυφής το θέμα του χρέουςΣε ανώτατο επίπεδο μεταφέρεται ουσιαστικά η υπόθεση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ελληνικού χρέους εν όψει της 15ης Ιουνίου καθώς, όπως...
διαπιστώθηκε στο τελευταίο Eurogroup αλλά και από τις καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων, όπως η χθεσινή επίθεση Σόιμπλε στο ΔΝΤ, είναι απίθανο να βρεθεί λύση σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών χωρίς παρέμβαση.

Για το θέμα του χρέους ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες και προχθές τηλεφωνικές συνομιλίες με Μέρκελ, Μακρόν και Τουσκ, ενώ οι διαβουλεύσεις και σε αυτό το επίπεδο αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Όπως άλλωστε έχει ήδη επισημανθεί, σε περίπτωση που το θέμα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα τεθεί και στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και είχε επικοινωνίες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ συνομίλησε και με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «ο πρωθυπουργός τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Η εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η εκτίμηση ότι οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς δεν αρκούν για να ξεπερασθεί η εικόνα τέλματος που διαμορφώνεται.

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με τη φημολογία που πυροδοτήθηκε όσον αφορά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για ενδεχόμενη κίνηση στην κατεύθυνση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση...


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: