5.5.17

Είπε τα... ίδια;...


Με ικανοποίηση δημοσιοποίησε χθες η Ν.Δ. τη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον αρμόδιο για τις...
ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Κοέν. Σύμφωνα με “γαλάζιες” πηγές οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην “αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ώθηση των διμερών ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα με έμφαση στις επενδύσεις”.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν πως “εξετάστηκαν και οι προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, υπό το πρίσμα της γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας και του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας, σε μια περιοχή εντεινόμενης αστάθειας”.

Πάντως προχθές ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν... έλεγε τα ίδια: αντιθέτως, κατά τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, είχε προβεί σε ένα τεράστιο “φάλτσο” δηλώνοντας πως “η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια”!

Σημειωτέον πως λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζ. Πράιατ είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα “εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης και πυλώνα σταθερότητας” αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Άραγε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε στον Αμερικανό συνομιλητή του τα ίδια και τη δημόσια διαφωνία του με τον Τζ. Πράιατ ή προτίμησε... να ακούσει πριν μιλήσει;...

Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: