25.5.17

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»...


Aιχμές Γαβρόγλου κατά Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)...
Την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου με...
επείγουσες ρυθμίσεις για την εκπαίδευση. Ο Κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη σε «κομματική λογική» της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας ως «ρητορεία χωρίς περιεχόμενο» κι αντέτεινε ότι ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πάρει θέση για πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης παρά τις επικρίσεις του για έλλειψη κυβερνητικού σχεδίου για την εκπαίδευση.

Ο Κ. Γαβρόγλου αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. θα πει επιτέλους ότι είναι πρόβλημα που η χώρα μας ουσιαστικά δεν έχει Λύκειο κι οι δύο τελευταίες τάξεις είναι απαξιωμένες. «Το ξέρετε ή δεν ξέρετε τι σας γίνεται κλεισμένοι στα γραφεία σας;» σχολίασε δηκτικά ο Κ. Γαβρόγλου επισημαίνοντας ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις μπορεί να είναι αδιάβλητες, αλλά δεν είναι «καθόλου αξιόπιστες» και «τυραννάνε τα 18χρονα». Ο Κ. Γαβρόγλου εκτίμησε ότι η απουσία τοποθέτησης από την μεριά της Ν.Δ. οφείλεται στο ότι δεν επιθυμεί να αναβαθμιστεί το Λύκειο.

Ο Κ. Γαβρόγλου ανέφερε ακόμα τις σημαντικές πρωτοβουλίες για την θεματική εβδομάδα, όπως και για την μαθητεία στα ΕΠΑΛ. Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ακόμα ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην θεσμοθέτηση της χωριστής εκλογής πρυτάνεων κι αντιπρυτάνεων. Ο Κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε ακόμα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την αλλαγή του βιβλίου των Θρησκευτικών, ενώ η διαδικασία με το βιβλίο της Ιστορίας προχωρά με ελάχιστες διαφωνίες. Ο Κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε επίσης να ξαναδεί την διάταξη για την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Τεμένους.

«20.000 απολυμένοι με κάτι τέτοια κόλπα, όπως η συνέντευξη, απολύθηκαν»

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για την συνέντευξη, ο Κ. Γαβρόγλου συμβούλευσε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» κι υπενθύμισε ότι «20.000 απολυμένοι με κάτι τέτοια κόλπα απολύθηκαν». Παράλληλα, ο Κ. Γαβρόγλου στηλίτευσε έντονα την πολλοστή φορά που ο Κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον νόμο Διαμαντοπούλου για τα Πανεπιστήμια.

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι είναι «ντροπή» που ο νόμος ψηφίστηκε με στόχευση να σταματήσει η ηγεμονία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια, όπως είχε υποστηριχθεί εκείνη την εποχή. Ο Κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου ήταν «κατάρα για την Δημοκρατία», γιατί ιδεολογικοποίησε τα Πανεπιστήμια, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι τα συμβούλια ιδρυμάτων που ιδρύθηκαν με τον επίμαχο νόμο τελικά «μαράθηκαν».



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: