30.5.17

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν δεν υποδέχθηκε τον Πούτιν...

Γιατί η Μπριζίτ Μακρόν δεν υποδέχθηκε τον Πούτιν στις Βερσαλλίες;
... στις Βερσαλλίες;...
Βρίσκεται πάντα στο πλευρό του. Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο των G7 στη Σικελία, ακόμα και στο ...
γήπεδο στον τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, η Μπριζίτ Μακρόν συνοδεύει παντού τον Γάλλο πρόεδρο.

Έτσι, έκπληξη προκάλεσε η απουσία της την Δευτέρα από τις Βερσαλλίες, όπου ο Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη συνάντηση των δύο αντρών και με τεταμένες τις σχέσεις του Κρεμλίνου με το Παρίσι μετά τα στοιχεία για ρωσικές παρεμβάσεις στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές αλλά και με την επίσκεψη της Μαρίν Λεπέν και την συνάντησή της με τον Ρώσο πρόεδρο, σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές στη Γαλλία.



Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, το πρωτόκολλο δεν επέτρεπε στην Μπριζίτ Μακρόν να είναι παρούσα στην υποδοχή του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος είναι εργένης και δεν συνοδευόταν από σύζυγο ή σύντροφο.

Ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου πήρε διαζύγιο από την 59χρονη Λουντμίλα Πουτίνα τον Ιούνιο του 2013, αλλά η επίσημη ανακοίνωση έγινε τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Προς το παρόν καμιά γυναίκα δεν έχει επίσημα τον ρόλο της πρώτης κυρίας στη Ρωσία, παρά τις φήμες ότι ο Πούτιν διατηρεί εδώ και χρόνια κρυφή σχέση με την κατά πολύ νεότερή του Αλίνα Καμπάεβα, χρυσή ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής.



Η πρώην σύζυγός του Πούτιν, με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος απέκτησε δύο κόρες, τη Μαρία 32 ετών και την Αικατερίνη 31 ετών, παντρεύτηκε τρία χρόνια μετά το διαζύγιό της τον κατά 21 χρόνια μικρότερό της, Artur Ocheretnyi, ο οποίος είναι επικεφαλής ενός κέντρου για την Ανάπτυξη της Διαπροσωπικής Επικοινωνίας.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: