25.5.17

Πίσω από τις λέξεις (του Μπάμπη)…

έρχεται ο Αλέξης…

Από δω το πήγε, από κει το έφερε και το σχόλιο τελικά κατέληξε στον πρωθυπουργό. Ο Μπάμπης – που μεταξύ μας δεν είναι και από τους πιο εύκολους οικονομικούς αναλυτές. Άλλα λέει, άλλα εννοεί κι όταν σφάζει τους κυβερνώντες συνήθως στάζει μέλι η μαχαιριά (του) – δεν παρέλειψε να μας καθησυχάσει για…
το χρέος (όλα θα πάνε καλά). Και στο τέλος, να μας πει, πως τώρα πια όλο το βάρος για την παλινόρθωση της Οικονομίας πέφτει στους ώμους του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά:
Κάθε εμπόδιο για καλό. Λύση στο χρέος θα έρθει οπωσδήποτε. Το πότε - το λέμε εδώ και μία βδομάδα - δεν ήταν για προχθές και δεν θα είναι ούτε σε τρεις βδομάδες.

Το σημαντικό είναι ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο, όπου είναι το καλό τρίμηνο της ελληνικής Οικονομίας. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει μια διέξοδο στο αδιέξοδο, να ηρεμίσει τα πράγματα και να ρίξει όλο το βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της δόσης.

Πρέπει να δεχθούμε ότι και ο Σόιμπλε, αφού τον φτάσαμε στην στιγμή που πρέπει να λύσει τα εσωτερικά του, είναι καλό να τον αφήσουμε εκεί. Ο ίδιος πάντως είναι που τα βάζει με το Ταμείο. Κι έχει δίκιο. Πράγματι το Ταμείο τα στύλωσε τα πράγματα και λέει ότι εγώ δεν μπαίνω στο πρόγραμμα αν δεν μου δώσετε αυτά και τα άλλα. Είναι προϋπόθεση η συμμετοχή του Ταμείου.

Πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στο να ηρεμίσει η Οικονομία, να υπάρχει μία κάποια εμπιστοσύνη. Και γι’ αυτό, το βάρος είναι όλο πάνω στον πρωθυπουργό, σε κανέναν άλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια: