30.5.17

Διαψεύδει το Μαξίμου σύσκεψη πολιτικών αρχηγών...

Μέγαρο Μαξίμου
Απαντώντας στα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα της διαπραγμάτευσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν:

«Πρέπει να...
καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

Νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε δηλώσει ότι θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;».

Παράλληλα πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούει περισσότερο τον Νίκο Δένδια παρά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Στον κ. Παπαδημούλη απάντησαν κύκλοι της Ν.Δ. υπογραμμίζοντας ότι «παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πλέον καμία πολιτική στο θέμα του χρέους».

«Προφανώς δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.

Ακολούθησε σχόλιο κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ που απαντούσαν στα παραπάνω ως εξής: «Είναι φανερό ότι η Ν.Δ. παραμένει στον δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: