5.5.17

Είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση...

Κουβέλης: Είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση, δεν θέλω ανταλλάγματα για τη στήριξή μουδεν θέλω ανταλλάγματα για τη στήριξή μου, επισημαίνει ο Φώτης Κουβέλης...

Επιμένει να μιλά θετικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Φώτης Κουβέλης καθώς σε νέα συνέντευξή του την Παρασκευή τόνισε ότι «είναι αναγκαίο για τον τόπο να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση στην...
αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας και κατά τούτο τη στηρίζω με τον κριτικό μου λόγο».

Ωστόσο επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη στήριξή του αυτή λέγοντας στα Παραπολιτικά FM ότι «σε καμία περίπτωση η στάση που παίρνω με το δημόσιο πολιτικό μου λόγο ή με τη συμμετοχή μου στις δράσεις της Ενωτικής κίνησης της Ενωτικής Αριστεράς δεν έχει καμία σχέση με ανταλλάγματα ή με το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στην κυβέρνηση».

Για να κάνει, δε, ακόμα πιο εμφατική τη θέση του υποστήριξε ότι η άποψή του αυτή «είναι θέση πολιτικών αρχών από την πλευρά του.

Όσον αφορά τη συμφωνία παραδέχθηκε ότι «αναμφισβήτητα» περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα «επώδυνες μειώσεις σε συντάξεις και είναι μεγάλη και η μείωση του αφορολογήτου για το 2019 και το 2020» υιοθετώντας τη ρητορική της κυβέρνησης – παρά τον πάγο από Βερολίνο, ESM και Euroworking Group – ότι «ανοίγει η συμφωνία και το δρόμο για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και το χρέος και αυτή η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα να ενταχθεί η ελληνική κοινωνία στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Υποστήριξε, δε, ότι αν και «η απελευθέρωση από τη λιτότητα δεν προβλέπεται άμεσα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος» η κοινωνία «μπορεί να αντέξει και θα αντέξει με μια προϋπόθεση, ότι άμεσα θα έχουμε την προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και εδώ η υπόθεση βρίσκεται στην ευθύνη της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς, τέλος, για την άρνησή του στην υποψηφιότητα για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας  απάντησε ότι «πρώτον δεν ήταν δεδομένη η εκλογή μου ως προέδρου της Δημοκρατίας με τους υπάρχοντες συσχετισμούς. Το δεύτερο ήταν ότι δεν ήταν δεδομένη και σταθερή η επιλογή εκείνων που θα εκκαλούντο να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκλέξουν τον ομιλούντα»...


protothema.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: