1.3.17

«…οφείλουμε να εμπνεύσουμε το πνεύμα συνεργασίας»...

τόνισε η Λυδία Κονιόρδου...

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου από...
την ανάληψη των καθηκόντων της. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπουργείου, εκπρόσωποι από τους εποπτευόμενους φορείς καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του υπουργείου.

Κατά την παρουσίαση του έργου που συντελείται στο ΥΠΠΟΑ, η κα Κονιόρδου  δήλωσε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους του συνεργάτες του ΥΠΠΟΑ, επειδή ό,τι παρουσιάζουμε  είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συντονισμένης, ουσιαστικής και αρμονικής συνεργασίας.

Αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. O πολιτισμός είναι ένας μαγικός τόπος. Ένας κήπος με πολύ σπουδαία δώρα και καρπούς. Ο ρόλος μας είναι αυτόν τον κήπο να τον καθαρίσουμε, να τον καλλιεργήσουμε, να του επιτρέψουμε να ανθίσει. Να διορθώσουμε ό,τι έχει στραβώσει. Είτε επειδή έχει αλλάξει η εποχή, είτε από κάποια αμέλεια ή αναβολή.

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ταξίδια στον χρόνο και στον τόπο. Ο χρόνος συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά, -αυτό το τεράστιο κεφάλαιο στο οποίο το υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρίνεται πολύ ουσιαστικά, επί χρόνια- στον χρόνο, όπως αυτός εκφράζεται στην πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της Παιδείας και της Εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι  αυτός ο χρόνος να συνδεθεί με το σήμερα και το μέλλον των νέων Ελλήνων.

Και ως προς τον τόπο θέλουμε αυτό που συμβαίνει στον πυρήνα, το κέντρο, να εξακτινώνεται στην περιφέρεια. Να δημιουργηθούνε θεσμοί ή να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχοντες,  έτσι ώστε να υπάρχει επικοινωνία, ανταλλαγή και διάλογος με την περιφέρεια.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να ανοίξουμε τις ακτίνες αυτές και προς τη διεθνή πραγματικότητα. Να εξασφαλίσουμε τρόπους, να υπάρξει διάλογος με τις διεθνείς αντίστοιχες δράσεις με τους τόπους που συναντιόνται διεθνώς οι καλλιτέχνες.

Η λέξη που μας εκφράζει ως προς τον τρόπο που θα εφαρμόσουμε αυτές τις ιδέες, είναι η συνέχεια. Τιμούμε τη συνέχεια, τιμούμε αυτό που έχει γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που έχει γίνει από τους προκατόχους μου, τον κ. Ξυδάκη και τον κ. Μπαλτά που είχαν ξεκινήσει και αυτοί να θέτουν τα πράγματα προς μία καινούργια κατεύθυνση. Τα παίρνουμε από εκεί που τα αφήσανε και τα συνεχίζουμε.

Η συνεργασία είναι μία λέξη κλειδί στη σημερινή εποχή των μεγάλων προκλήσεων. Μόνο με τη συνεργασία θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες που παρουσιάζονται μπροστά μας.


Ο δημοκρατικός διάλογος είναι μια ακόμη κεντρική μας επιλογή. Τα πράγματα πρέπει να γίνονται με συναίνεση και να ακούμε τις φωνές των ανθρώπων. Δεν αποφασίζουμε αυταρχικά αλλά οι αποφάσεις μας, ιδιαιτέρως σε ευαίσθητα θέματα, γίνονται κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και ειλικρινούς διαλόγου. Για το δημόσιο καλό και την προκοπή του τόπου.

Για την εφαρμογή όλων αυτών των αξιών, εκτός από την αξιοποίηση των υπαρχόντων υποδομών και των χρηματικών εργαλείων, οφείλουμε να εμπνεύσουμε το πνεύμα συνεργασίας και  την ένωση των δυνάμεων. Να τονώσουμε τον διάλογο που προηγείται πριν από κάθε αλλαγή και να δώσουμε έμφαση στους νέους δημιουργούς, που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις.

Κάθε φορέας εφαρμόζει μία κοινωνική πολιτική και όλες αυτές οι ιδέες και σκέψεις θα υλοποιηθούν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα».

Η πλήρης καταγραφή των δράσεων του υπουργείου Πολιτισμού που ανέφερε στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου η Υπουργός βρίσκονται αναρτημένες στον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού...

naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: