13.12.16

O «πρόθυμος» και οι «σκληρές φωνές»…

Κάθε τροποποίηση ή εξέλιξη της πολιτικής ρητορικής μιας κυβέρνησης έχει πάντοτε τη σημασία της, επειδή τις περισσότερες φορές ακολουθείται από...
αλλαγές και στην κεντρική επικοινωνιακή στρατηγική της.

Στον απόηχο λοιπόν της πρόσφατης κόντρας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017, και στο περιθώριο της εκκρεμότητας που υπάρχει ακόμη με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, που γεννάει σενάρια για πρόωρες εκλογές, το Μέγαρο Μαξίμου μπόλιασε σήμερα τη ρητορική του με… νέο αίμα.

Επιχειρώντας να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως “πρόθυμο”, αναφορικά με την εφαρμογή σκληρών μέτρων που θα εισηγηθούν οι δανειστές, και τα οποία αρνείται μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και την ίδια στιγμή να χαράξει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και αντανακλαστικών, με αφορμή όσα είπε η ΝΔ κατά της χορήγησης βοηθήματος στους συνταξιούχους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση μπορεί να αποφέρει καρπούς, βλέποντας να έχουν κερδίσει το τελευταίο διάστημα στη Νέα Δημοκρατία έδαφος περισσότερο “επιθετικές” φωνές, όπως του Άδωνη Γεωργιάδη και της Άννας Ασημακοπούλου.

Και θέλουν να “δέσουν” το δικό τους αφήγημα με τέτοιες αποχρώσεις ρητορικής, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το χαμένο έδαφος σε επίπεδο δημοσκοπήσεων...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: