31.12.16

«Μύλος» με το δώρο στο MEGA...

Αποτέλεσμα εικόνας για mega channel κοκκινη κάρτα
Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως στο κανάλι της Μεσογείων υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων...
Το δώρο στο ΜEGA-ΛΟ κανάλι καταβλήθηκε  αργά χθες το μεσημέρι  μετά από καθυστερήσεις και αναβολές στους  απλήρωτους εργαζόμενους  του καναλιού, ωστόσο δεν δόθηκε σε...
όλους  κάτι  που προκάλεσε εντάσεις , παράπονα και δυσαρέσκειες. Για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε πως στο κανάλι της Μεσογείων υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων.

Δεν είδαν το δώρο στο λογαριασμό τους οι συμβασιούχοι του καναλιού –ρεπόρτερ  μάχιμοι και πρώτης γραμμής – οι οποίοι δουλεύουν επί χρόνια σε ενημερωτικές εκπομπές  χωρίς εκτός έδρας, χωρίς Σαββατοκύριακα , χωρίς πληρωμή αργιών, χωρίς πληρωμή νύχτας και φυσικά χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης. Αυτοί λοιπόν που είναι και οι πλέον χαμηλόμισθοι δημοσιογράφοι δεν είδαν το δώρο στους λογαριασμούς  τους.

Δώρο δεν πήρε ούτε ο μετεωρολόγος του καναλιού Θοδωρής Κολυδάς ο  οποίος έγραψε στην ομάδα των εργαζομένων στο facebook ότι χάρηκε με το δώρο που πήραν οι υπόλοιποι.

Ούτε ευρώ πήραν και οι πιο μάχιμοι εικονολήπτες του καναλιού. Οι λεγόμενοι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. Αυτοί φυσικά δεν έπαιρναν ποτέ δώρα. Ωστόσο είναι  η 6η φορά τους τελευταίους 9 μήνες, που στην εταιρεία μπαίνουν χρήματα για την πληρωμή μισθών, δώρων επιδομάτων και στα 15 ενοικιαζόμενα εξωτερικά συνεργεία τίποτα.  Όπως υπενθυμίζουν οι ίδιοι με δικαιολογημένο παράπονο  στα χρήματα που έχουν λαμβάνειν , περιλαμβάνεται ΦΠΑ (και ΟΑΕΕ που τρέχει), το άθροισμα των οποίων αγγίζει περίπου τις 5500 euro κατά περίπτωση.

Τέλος δώρο δεν πήραν ικανά στελέχη που απορροφήθηκαν από άλλα κανάλια, και παραιτήθηκαν χαρίζοντας ουσιαστικά την αποζημίωση χρόνων στο κανάλι.

Χθες έγινε γνωστό πως έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος στα γραφεία του MEGA από τους Επιθεωρητές του ΣΕΠΠΕ για τη μη καταβολή του δώρου και τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.  Για το δώρο δεν υπάρχει θέμα αφού καταβλήθηκε αλλά  για τα δεδουλευμένα  η διοίκηση του καναλιού πήρε 5ημερη προθεσμία να απαντήσει εγγράφως.

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: