26.12.16

Θρήνος για τον Τζορτζ Μάικλ...

Τζορτζ ΜάικλΑνήμερα των Χριστουγέννων, ο διάσημος τραγουδιστής της ποπ Τζορτζ Μάικλ, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λονδίνο, εξαιτίας...
καρδιακού προβλήματος. Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο θάνατος του 53χρονου καλλιτέχνη δεν θεωρείται ύποπτος.

Πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του»

Ο Τζορτζ Μάικλ υπήρξε τραγουδιστής του συγκροτήματος Wham και κατόπιν έκανε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το πραγματικό όνομα του ήταν Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γιος Κύπριου και Βρετανίδας. Γεννήθηκε στο βόρειο Λονδίνο, στις 25 Ιουνίου 1963.

Πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του», ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Ο Μάικλ κατέγραψε πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων τις τέσσερις δεκαετίες που διήρκεσε η καριέρα του.

Πολυάριθμα μουσικά βραβεία

Τραγούδησε ίσως το δημοφιλέστερο pop χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών, το «Last Christmas».

Στην πολύχρονη καριέρα του κέρδισε πολυάριθμα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων τριών βραβείων Brit, τεσσάρων MTV Video Music Awards, τριών Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων και δύο βραβείων Γκράμι.

Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Symphonica» (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο Ελτον Τζον στο Instagram.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε ένα καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy.

Ο τραγουδιστής αντιμετώπισε προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στο αμάξι του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δυο χρόνια...





efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: