22.6.15

Guardian: Εξάμηνη παράταση θα προτείνουν οι πιστωτές...

GUARDIAN ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΚΑΡΝΤΙΑΝΠαράταση του τρέχοντος προγράμματος για έξι μήνες και κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας θα είναι...
η πρόταση των δανειστών προς την Ελλάδα σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η πρόταση που θα καταθέσουν οι Θεσμοί στην ελληνική πλευρά θα περιλαμβάνει εκταμίευση κεφαλαίων ύψους 18,1 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μία νέα δέσμευση των πιστωτών για ελάφρυνση του χρέους σε μεταγενέστερο χρόνο, αντίστοιχη με αυτή του 2012, αλλά υπό προϋποθέσεις υλοποίησης δεσμεύσεων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, τα χρήματα που θα ρίξουν στο τραπέζι οι Θεσμοί θα προέρχονται τόσο από την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης των 7,2 δισ. ευρώ μαζί με την επιστροφή των 10,9 δισ. ευρώ του EFSF και του ΤΧΣ που θα πήγαιναν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι το κατά πόσο θα υπάρξει συμφωνία θα εξαρτηθεί από την υποχωρητικότητα που θα επιδείξει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις απαιτήσεις των πιστωτών στα πρωτογενή πλεονάσματα και τους στόχους για τα επόμενα έτη, τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις στη φορολογία για την εξασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα συμφωνηθούν...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: