30.6.15

Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει συνταγματική διαδικασία...

...ανάκλησης του δημοψηφίσματος...
Θέση στη φημολογία που υπάρχει από το πρωί σε σχέση με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση που...
η κυβέρνηση θελήσει να ανακαλέσει το δημοψήφισμα πήρε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας πως το δημοψήφισμα θα γίνει. «Από τη στιγμή που το δημοψήφισμα αποφασίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών δεν υπάρχει καμιά συνταγματική διαδικασία για να μετατραπεί ή να ανακληθεί» είπε η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε. «Να λείπει η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση. Να λείπουν οι δηλώσεις που στην πραγματικότητα δεν υπηρετούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, που δείχνουν έλλειψη σεβασμού  στη λαϊκή κυριαρχία και στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι εν αντιθέσει με αντιευρωπαϊκές παρεμβάσεις που ακούσαμε από επίσημα χείλη υπάρχουν στην Ε.Ε και φωνές που κρούουν τον κώδωνα της ανάγκης σεβασμού της δημοκρατίας καταθέτοντας στα πρακτικά σημερινή επιστολή του Προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν τα όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου για δύο πλαστά προφίλ που έχουν δημιουργηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομά της. «Το ένα είναι στο twitter και έχει όνομα Πρόεδρος της Βουλής, Αντίστοιχα στο facebook με το όνομά μου δεν είναι δικό μου προφίλ. Σήμερα έχει αναρτηθεί σε αυτό το προφίλ φωτογραφία του δικτάτορα Μεταξά με την επιγραφή του ΟΧΙ.

Το ΟΧΙ δεν το είπε κανένας δικτάτορας , το είπε ο ελληνικός λαός και θα το ξαναπεί» κατέληξε η κα Κωνσταντοπούλου...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: