13.6.15

Μηλιός: Δεν είναι η συντέλεια του κόσμου...

ΜΗΛΙΟΣ
 Η μη πληρωμή των δόσεων σε ΔΝΤ, δεν είναι αυτομάτως χρεοστάσιο...
«Η καθυστέρηση της πληρωμής στο ΔΝΤ δεν είναι υποχρεωτικά χρεοστάσιο», υποστήριξε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός και τόνισε, πως, «δεν είναι η συντέλεια του κόσμου είναι μια...
διαδικασία που επιταχύνει τα πράγματα. Χρεοστάσιο σημαίνει ότι η χώρα καθυστερεί τις πληρωμές, διότι επιδιώκει μια συμφωνία που να είναι συμβατή με την πολιτική της».
Μιλώντας στο πρωινό του MEGA, o Mηλιός ανέφερε, σε ό,τι αφορά τις κινήσεις του ΔΝΤ σε περίπτωση μη πληρωμής των δόσεων, ότι το Ταμείο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και σύμφωνα με το καταστατικό του μέσα σ' ένα μήνα θα αποφασίσει το εκτελεστικό του συμβούλιο εάν πρόκειται για χρεοστάσιο. «Όταν συμβαίνει ένα πιστωτικό γεγονός, όταν έχουμε χρεοστάσιο ανοίγει η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους», τόνισε.

«Ελπίζω ότι δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί και θα υπάρξει μια επωφελής, για τους εργαζόμενους, για την κοινωνική πλειοψηφία, συμφωνία», πρόσθεσε.


Κληθείς να σχολιάσει παλαιότερες δηλώσεις του ο κ. Μηλιός θύμισε ότι είχε πει ότι το όπλο της κυβέρνησης είναι να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: