6.10.11

KYΠΡΟΣ: Αντιπαράθεση ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με αφορμή τα περί «πολιτικού πραξικοπήματος»


Λευκωσία: Συνέχεια στην έντονη πολτική αντιπαράθεση έδωσαν και σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανου, με αφορμή τη θέση της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ περί «πολιτικού πραξικοπήματος».

Ο ...

Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η αναφορά περί πολιτικού πραξικοπήματος την ώρα που τα κόμματα ενεργούν σε συνταγματικά θέσμια είναι πρωτόγνωρη για μια ευρωπαϊκή χώρα».

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε «αν είναι πραξικόπημα το να υπενθυμίζεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι είχε δεσμευτεί να αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν θέλει να τις αναλάβει με την παραίτηση του μπορεί να ζητήσει ανανέωση της εντολής από το λαό».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η επίθεση εναντίον του προέδρου Χριστόφια γίνεται για πολιτικούς λόγους και όχι λόγω του πορίσματος του Πόλυ Πολυβίου.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό, κάποια κόμματα για διάφορους λόγους ήθελαν να παραιτηθεί ο Πρόεδρος.

«Η έκρηξη στο Μαρί», είπε, «ενέτεινε τις φωνές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και το πόρισμα Πολυβίου τους έδωσε ακόμη ένα όπλο για να τον πολεμήσουν».

Ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι «μεθοδεύεται πολιτικό πραξικόπημα» και πρόσθεσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει πως πρέπει να λειτουργεί η κάθε εξουσία....
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: