31.10.11

Στον αέρα και πάλι τα αεροσκάφη της Qantas ...


Ξεκινούν και πάλι σταδιακά από σήμερα οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Qantas, καθώς επιτροπή διαιτησίας της Αυστραλίας διέταξε τον τερματισμό των κινητοποιήσεων των εργαζομένων που δημιούργησαν προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες τις τελευταίες εβδομάδες και... ανάγκασαν την εταιρεία να καθηλώσει τα αεροσκάφη της στο έδαφος το Σαββατοκύριακο.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας (CASA) έδωσε το πράσινο φως στην Qantas για την επανάληψη των πτήσεων και το πρώτο αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σίδνεϊ για το Λος Αντζελες γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (03:00 GMT).

Ο διευθυντής της εταιρείας Αλαν Τζόις δήλωσε ότι θ΄ακολουθήσουν και άλλες πτήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται πλήρης εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας πριν από την Τρίτη.

Αποφασισμένος να αναγκάσει τα συνδικάτα να υπαναχωρήσουν, ο Αλαν Τζόις καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα τα εταιρείας από το Σάββατο στις 06:00 ώρα Γκρήνουιτς, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 447 πτήσεις από 22 αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης, του Λονδίνου, ακόμα και του Λος Αντζελες και περίπου 70.000 επιβάτες να μην μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Πριν καθηλώσει τα αεροσκάφη της εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων τής στοίχισαν 68 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (51,2 εκατομμύρια ευρώ).
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: