31.10.11

Στον Παπούλια ο Τσίπρας, με αναφορές στον ρόλο του Προέδρου...


Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον «κατά το Σύνταγμα ρυθμιστή του πολιτεύματος», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, «για να προλάβουμε τις... εξελίξεις, για να μην βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα που ορισμένες φορές αδικούν και πρόσωπα και θεσμούς, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία μας».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο αναλύει γιατί πιστεύει ότι η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Μίλησε για "πρωτοφανή δυσαρμονία της ασκούμενης πολιτικής με τη λαϊκή βούληση", υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης "έχουν αποδειχτεί εγκληματικές, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και εκφυλίζουν την ίδια τη δημοκρατία".

Ερωτηθείς αν εισηγήθηκε στον Κάρολο Παπούλια να παραιτηθεί, απάντησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει "την απόλυτη ευχέρεια και ευθύνη ο ίδος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα προφυλάξει το Σύνταγμα και τους νόμους".

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο είχε προγραμματιστεί πριν από τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου. Απέκτησε άλλη βαρύτητα μετά τη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από την εξέδρα των επισήμων.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαιρετίσει την αντίδραση όσων πολιτών κατέβηκαν στους δρόμους, κάνοντας λόγο για "αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις", που δεν μπορούν να αγνοηθούν και έχουν ως στόχο "να σταματήσει η εξόντωση της κοινωνίας". Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είχε δηλώσει ότι συνθήματα, όπως «Παπούλια προδότη» βρίσκουν αντίθετη την Αριστερά, καθώς "εκφράζουν την κουλτούρα ενός χώρου ακροδεξιού".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: