30.10.11

Μπαρόζο- Ρομπέι ζητούν τη συμβολή του G20...


Τη συμβολή των χωρών του G20 στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης ζητούν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.


Σε επιστολή που απέστειλαν από... κοινού στα μέλη του G20, που συνέρχεται σε επίπεδο κορυφής στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραθέτουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν, στη Σύνοδο Κορυφής, της περασμένης Τετάρτης στις Βρυξέλλες.


Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα με ακρίβεια διαβεβαιώνουν:


«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης», διαβεβαιώνουν Μπαρόζο και Ρόμπεϊ. «Ωστόσο», συμπληρώνουν, «το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δεν αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη».


Καθώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεχθεί πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί ταχύτερα για την επίλυση της κρίσης χρέους, σημειώνουν ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να ενεργήσουν από κοινού τα μέλη του G20 στο σύνολό τους υπό το πνεύμα της κοινής ευθύνης και του κοινού στόχου».


Τονίζουν τέλος ότι στόχος της ΕΕ κατά τη σύνοδο στις Κάννες είναι «η συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, η υποστήριξη μιας διαρκούς ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: